Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Prezentarea priorităţilor PL pentru suburbiile municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar| PL, 23 mai 2011

Echipa de candidaţi la funcţia de primari şi consilieri municipali din partea PL, precum şi priorităţile pentru suburbiile municipiului Chişinău au fost prezentate ieri la Vadul lui Vodă.

Înconjurat de susţinători care scandau “Să fie clar — Chirtoacă primar”, Dorin Chirtoacă a făcut o trecere în revistă a realizărilor înregistrate în perioada 2007–2011. Candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a precizat că echipa de primari PL îşi propune ca obiectiv să continue lucrurile bune şi proiectele demarate începând din 2007 în Capitală, iar împreună cu echipa de consilieri PL să voteze în Consiliul municipal şi în consiliile locale proiectele necesare pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului şi a suburbiilor.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în ultimii 4 ani, în toate localităţile din componenţa municipiului Chişinău au fost implementate proiecte privind construcţia şi extinderea apeductului şi a sistemului de canalizare, implementarea unui sistem de iluminat public modern, lucrări de reparaţie a şcolilor, grădiniţelor şi centrelor de sănătate. În fiecare localitate din componenţa Municipiului Chişinău sunt în derulare proiecte de amenajare a terenurilor de joacă pentru copii şi a terenurilor de sport.

Priorităţile enunţate de Dorin Chirtoacă pentru următorul mandat prevăd creşterea numărului locurilor de muncă şi a salariilor, continuarea finanţării programelor de gazificare şi construcţie a reţelelor de apeduct şi canalizare, reparaţia şi întreţinerea drumurilor de acces către localităţi, optimizarea circulaţiei transportului în suburbii, susţinerea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, medicale şi de cultură, continuarea programelor pentru copii şi tineret, accesarea de fonduri europene, implicarea societăţii civile.

Dorin Chirtoacă a adresat un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova de a participa activ la alegerile locale din 5 iunie. “Chemăm toată lumea să vină la vot pe 5 iunie printr-un cros simbolic, până pe malul râului Nistru”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Ulterior, echipa de candidaţi PL la funcţia de primari şi consilieri au alergat circa 3 kilometri, până la râul Nistru, pentru a sensibiliza locuitorii municipiului Chişinău şi în general cetăţenii Republicii Moldova în ceea ce priveşte importanţa participării la alegerile locale din 5 iunie.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md