Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Palatul de lux al Comuniştilor

|versiune pentru tipar| PL, 24 mai 2011 | 

Echipa de candidaţi la funcţia de consilieri în Consiliul Municipal Chişinău din partea Partidului Liberal a organizat o conferinţa de presă în faţa Judecătoriei sectorului Centru. Aici urma să fie examinat dosarul privind abuzul de putere din partea PCRM şi acapararea ilegală a unui lot de pământ, pe care, ulterior, a fost construit sediul luxos al comuniştilor. Şedinţa a fost amânată pe motiv că s-a îmbolnăvit judecătoarea Maria Guzun.

Echipa PL a continuat conferinţa de presă în faţa sediului comuniştilor, unde Oleg Cernei a prezentat opiniei publice un set de documente despre toate ilegalităţile pe care le-au comis comuniştii pentru a-şi construi acest palat.

În 2006, având o majoritate confortabilă în Primăria municipiului Chişinău, prin decizia Consiliului municipal din 16 martie, PCRM şi-a atribuit în folosinţă lotul de pâmânt cu suprafaţa de 1 444 metri pătraţi, de pe strada Armenească, unde se afla singurul teren de joacă pentru copiii din acest cartier. În 2009, când majoritatea în Consiliul municipal era deţinută de PCRM şi PPCD, a fost adoptată decizia cu privire la privatizarea unui teren aferent. Conform acesteia, au fost luaţi ilegal şi abuziv încă 4 ari de pământ din fondul terenului aferent, care aparţinea Camerei Înregistrării de Stat.

“ Echipa Partidului Liberal se adresează cu un îndemn către toţi cetăţenii. Să nu vă lăsaţi manipulaţi şi amăgiţi de cei ce se autointitulează partidul săracilor. Comuniştii şi-au construit acest palat de lux, care acum este estimat la 10–15 milioane de euro, pe când lumea supravieţuieşte de la salariu la salariu”, a menţionat consilierul municipal Oleg Cernei în cadrul conferinţei de presă.

Totodată, echipa Partidului Liberal a făcut un apel către PCRM, ca, în baza unei decizii judecătoreşti, acest sediu luxos să fie transformat într-un centru de reabilitare pentru veterani, pensionari, invalizi şi tineri. “Ar fi un gest de bună credinţă, de a răsplăti locuitorii Chişinăului pentru politica distructivă pe care au promovat-o comuniştii pe parcursul guvernării lor. Cetăţenii aşteaptă un răspuns pozitiv la acest capitol”, a mai remarcat Oleg Cernei.

În martie 2010 instanţa de judecată a pus sechestru pe sediul luxos al PCRM pe motiv că lotul de pământ pe care a fost construit a fost privatizat ilegal.

Noul sediu al comuniştilor, un adevărat Palat de lux, are o suprafaţă de peste 1 444 metri pătraţi şi zeci de birouri, o sală modernă de conferinţe, un mini-hotel şi o parcare subterană.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md