Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Declaraţia Fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar| PL, 31 mai 2011

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal declară că afirmaţia candidatului PCRM la funcţia de primar al capitalei, potrivit căreia deputaţii PL ar fi întocmit un proiect de lege ce ar permite importurile de deşeuri în Republica Moldova, este un neadevăr şi o dezinformare a opiniei publice şi a alegătorilor. O asemenea iniţiativă legislativă nu există şi acest fapt poate fi verificat în Secretariatul Parlamentului.

Afirmaţia candidatului comunist se înscrie în lungul şir de minciuni pe care acesta le-a lansat la adresa Partidului Liberal şi a candidaţilor săi, reconfirmând încă odată, dacă mai era nevoie, că PCRM nu-şi dezminte caracterul totalitar: în toate campaniile electorale începând cu 5 aprilie 2009, dar şi anterior, singurele “arme” ale sale nu au fost ideile şi proiectele, profesionalismul şi onestitatea, ci minciuna sfruntată, dezinformarea opiniei publice, manipularea adevărului, denigrarea oponenţilor politici etc.

Această mizerie pe care PCRM o varsă în spaţiul public al Republicii Moldova, comparabilă ca proporţie, cuprindere şi impact doar cu duhoarea pestilenţială ce s-a revărsat peste Chişinău timp de 42 de ani de la staţia de epurare, construită tot de ei, vine să camufleze o realitate greu totuşi de ascuns: lipsa de idei, lipsa de proiecte, lipsa unei echipe profesioniste şi morale, lipsa de viziune privind viitorul Chişinăului, în fine — lipsa unui candidat adecvat timpului european pe care îl trăieşte Capitala.

În contextul amplelor acţiuni de manipulare şi falsificare orchestrate de PCRM în actuala campanie electorală pentru alegerile locale generale, Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal se vede obligată să avertizeze societatea asupra pericolului pe care îl reprezintă practicile imunde ale comuniştilor pentru democraţia din Republica Moldova, pentru climatul moral şi social.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal condamnă tehnologiile politice de gherilă ale PCRM, le califică drept ilegale şi imorale, profund dăunătoare şi distructive pentru societatea democratică şi proiectul european al Republicii Moldova. Facem apel către toţi alegătorii din Republica Moldova să se alăture acestui demers şi să acorde, la 5 iunie, un vot de blam general partidului comuniştilor.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md