Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu: “Am votat pentru cei mai competenţi oameni, care vor cu adevărat să facă ceva pentru Capitală”

|versiune pentru tipar| PL, 5 iunie 2011

“Am votat pentru schimbarea până la capăt, pentru ca lucrurile să meargă înainte, pentru ca cetăţenii să se bucure în fiecare zi de votul pe care îl dau pentru fiecare primar sau consilier. Am dat votul pentru cei mai buni oameni, cei mai competenţi, cei mai oneşti, cei mai profesionişti, care vor cu adevărat să facă ceva pentru acest oraş”, a declarat Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după ce şi-a exercitat dreptul de vot în cadrul alegerilor locale generale, la secţia de votare din incinta Liceului “N. Gogol”.

Mihai Ghimpu s-a arătat optimist vizavi de rezultatele alegerilor, dar şi de prezenţa la vot a cetăţenilor. “Este pentru prima dată când eu vin la secţia de votare şi aştept pentru a primi buletinul de vot. Sper ca după amiază prezenţa la vot să fie şi mai bună, iar mâine să sărbătorim alegerea primarului de Chişinău din primul tur”, a precizat Preşedintele PL.

Solicitat de jurnalişti, Mihai Ghimpu a spus că după alegeri va fi continuată agenda de dezvoltare prin implementarea reformelor. “Avem foarte mult de lucru, trebuie făcute multe schimbări. Ca să fim sinceri trebuie de schimbat tot, dar treptat şi în funcţie de sursele financiare pe care le avem la dispoziţie. Pas cu pas să mergem înainte”, a mai spus Preşedintele PL.

Totodată, Mihai Ghimpu s-a arătat nemulţumit de faptul că la secţia de votare din din incinta Liceului “N. Gogol” nu a fost respectată recomandarea Comisiei Electorale Centrale de a fi scoasă draperia de la intrarea în cabina de vot. Mihai Ghimpu a menţionat că PL va depune, în acest sens, o sesizare la Comisia Electorală Centrală. “Chiar m-am bucurat când CEC-ul a luat această decizie pentru că se ştie din campaniile electorale anterioare că au fost o serie de nereguli. Trebuie să fie deschisă cabina de vot pentru ca observatorii, membrii comisiei să vadă că cetăţeanul vine şi ia decizia de unul singur, fără a fi manipulat prin diferite metode”, a menţionat Preşedintele PL Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a fost însoţit la urna de vot de soţia sa Dina Ghimpu, care a declarat jurnaliştilor că a votat pentru oameni competenţi şi bine intenţionaţi, care să facă lucruri bune şi frumoase în capitală şi să le asigure locuitorilor un viitor european.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md