Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Programul de dezvoltare a suburbiilor municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar| PL, 11 iunie 2011

Programul de dezvoltare a suburbiilor municipiului Chişinău a fost prezentat astăzi de către Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, împreună cu echipa de consilieri municipali şi locali PL, precum şi a primarilor PL din suburbii. Evenimentul a avut loc în faţa şcolii-grădiniţă “Ilie Fulga” din comuna Stăuceni, cea mai modernă instituţie de învăţământ din municipiu, inaugurată la 1 septembrie 2010.

“Suburbiile reprezintă perspectiva de dezvoltare a municipiului Chişinău, deoarece se ştie că mai multe sectoare din Chişinău iniţial au fost suburbii. Localităţile au păstrat şi au salvat democraţia în capitală, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alegerile din 5 iunie şi nu au admis dictatura în capitală”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

În context, candidatul PL la funcţia de Primar General al capitalei a condamnat intenţiile comuniştilor de a exclude suburbiile din componenţa municipiului Chişinău, precizând că PL nu va permite desfăşurarea acestui scenariu. “Satele, comunele şi oraşele vor rămâne în componenţa municipiului Chişinău, toate cele 18 suburbii şi respectiv 35 de localităţi. Nu este demn din partea comuniştilor să excludă aceste localităţi doar pentru că timp de 20 ani au arătat calea corectă de dezvoltare a municipiului Chişinău şi a Republicii Moldova. De 20 ani gospodarii şi gospodinele din suburbii, fără să aştepte ca cineva să le rezolve problemele, au ştiut care este calea. Din păcate unii nu vor dezvoltarea municipiului, ei se pricep la falsificarea documentelor”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la proiectele desfăşurate în suburbiile municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat că au fost investiţi circa 700 ml lei în cei 4 ani de când este Primar General, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată pentru întreţinerea şi dezvoltarea suburbiilor. Printre cele mai importante proiecte realizate în localităţi au fost enumerate următoarele:

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în ultimii 4 ani, în toate localităţile din componenţa municipiului Chişinău au fost implementate proiecte privind construcţia şi extinderea apeductului şi a sistemului de canalizare, implementarea unui sistem de iluminat public modern, lucrări de reparaţie a şcolilor, grădiniţelor şi centrelor de sănătate.

Totodată, Dorin Chirtoacă a prezentat proiectele echipei PL de modernizare a suburbiilor municipiului Chişinău. Priorităţile enunţate de Dorin Chirtoacă pentru următorul mandat prevăd:

În final, Dorin Chirtoacă a exprimat recunoştinţă tuturor cetăţenilor municipiului Chişinău care susţin dezvoltarea armonioasă a capitalei şi modernizarea suburbiilor. “Împreună am demonstrat că putem avea succes şi împreună vom confirma încrederea în viitorul prosper şi modern al municipiului Chişinău pentru ca să devină o capitală europeană”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md