Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

AIE la nivel local în raionul Străşeni

|versiune pentru tipar| PL, 12 iunie 2011

Organizaţiile teritoriale din Străşeni ale Partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană au constituit astăzi, 12 iunie, prima Alianţă democratică la nivel local.

Mebrii PL, PLDM, PD au făcut un front comun pentru a susţine candidatul din partea PL, Valentina Casian care se va confrunta în turul doi de scrutin cu candidatul comunist, pentru postul de primar de Străşeni. Dar şi pentru a-şi uni eforturile în susţinerea candidaţilor din partea AIE pentru primăriile din raionul Străşeni.

“Aici la Străşeni se va da lupta între democraţie şi comunism, astăzi oficial Organizaţia Teritorială PL din Străşeni îşi anunţă intenţia de a susţine candidaţii la funcţia de primar din partea AIE în toate localităţile din raionul Străşeni, unde au drept contracandidat un reprezentant comunist. Vom merge împreună în aceste localităţi şi vom susţine viitorii primari, pentru a asigura raionului Străşeni un viitor democratic”, a declarat consilierul raional din partea PL, Lilian Carp.

Preşedinţii organizaţiilor teritoriale PLDM şi PD din Străşeni au declarat că vor opta pentru o majoritate democratică, care ar putea asigura o dezvoltare stabilă a raionului.

“Suntem bucuroşi să ne arătăm ataşamentul şi colegialitatea faţă de partidele de orientare Liberală din oraşul Străşeni. De comun acord, aşa cum au declarat-o liderii noştri la nivel central, vom susţine partidele din AIE în lupta cu comunismul. Noi pledăm pentru o democraţie, pentru un stat prosper”, a subliniat preşedintele OT PLDM Străşeni, Simion Grişciuc .

“Vom conlucra productiv cu componentele AIE din Străşeni. Vom susţine candidatura Valentinei Casian şi îndemnăm alegătorii să participe activ la alegeri. Acesta este mesajul echipei PD, pentru prosperarea raionului, pentru bunăstarea cetăţenilor”, a declarat preşedintele OT PD, Constantin Marola.

Valentina Casian, candidatul la funcţia de primar de Străşeni din partea PL va fi opţiunea AIE pentru turul doi de scrutin. Valentina Casian le-a mulţumit alegătorilor pentru susţinerea care i-au acordat-o în primul tur, remarcând că mizează pe electoratul partidelor democratice pentru a învinge detaşat în turul doi şi pentru a oferi transparenţă si posibilitatea fiecăruia de a participa la procesul de administrare a oraşului Străşeni.

“Vă asigur că acele proiecte propuse de noi pentru modernizarea localităţii, referitor la reabilitare infrastructurii, sisteme de canalizare, drumuri, reabilitarea pavajelor, realizarea măsurilor ce ţin de starea ecologică a oraşului Străşeni, reamplasarea gunoiştii, amenajarea spaţiilor verzi, iluminarea oraşului pentru siguranţa cetăţeanului, implementarea politicilor de tineret, acordarea burselor de merit pentru elevii dotaţi, amenajarea terenurilor de sport din cartierele oraşului, eliminarea corupţiei şi înbunătăţirea serviciilor publice. Succesul nostru depinde şi de dumneavoastră, doar împreună vom reuşi”.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md