Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Traiul de lux al comuniştilor, dat în vileag de consilierii PL

|versiune pentru tipar| PL, 17 iunie 2011 | 

Condiţiile sociale şi de trai luxos ale candidatului comunist Igor Dodon şi a echipei sale au fost subiectul conferinţei de presă de astăzi susţinut de consilierul municipal Oleg Cernei.

Potrivit informaţiilor prezentate de Oleg Cernei, comunistul Igor Dodon împreună cu echipa sa deţin proprietăţi luxoase în capitală. Oleg Cernei afirmă că Igor Dodon ar fi proprietarul unui castel de lux din str. A. Xenopol nr. 31, iar Zinaida Greceanâi deţine un imobil luxos pe str. Primar Gh. Pântea nr. 32. “Doamnă Greceanâi, din ce bani aţi construit această casă şi din ce bani a fost reparat drumul care duce spre această casă, cu alee pietonală şi gazon. Avem acte care probează că au fost cheltuiţi 2,3 mln lei, bani publici, în perioada în care era prim-ministru”, a subliniat Oleg Cernei.

Oleg Cernei a prezentat fotografiile unei vile de lux din str. Zimbru nr. 10, construită pe terenul căminului de la Şcoala Antropologică Superioară, care aparţine deputatului comunist Mark Tkaciuk.

Consilierul PL a adus la cunoştinţa opiniei publice că deţine mai multe contracte de vânzare-cumpărare, din perioada în care Greceanâi era prim-ministru, iar Dodon — ministru al economiei, care au condus la privatizări frauduloase în cazul clădirilor companiilor “Micron” şi “Mezon”din capitală.

“Cum de îşi permit asemenea condiţii de lux comuniştii şi din ce surse, în timp ce votanţii lor trăiesc în condiţii mizere? Toate aceste cazuri demonstrează că Igor Dodon trăieşte cu interesele clanurilor mafiotice, în timp ce Dorin Chirtoacă trăieşte cu problemele cetăţenilor”, a mai menţionat Oleg Cernei.

Partidul Liberal va solicita instituţiilor abilitate investigarea cazurilor enunţate.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md