Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Partidul Liberal în creştere faţă de alegerile precedente

|versiune pentru tipar| PL, 21 iunie 2011 | 

În cadrul unei conferinţe de presă, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a făcut bilanţul alegerilor locale generale. Liderul PL le-a mulţumit cetăţenilor pentru susţinerea de care au dat dovadă faţă de candidaţii PL şi candidaţii partidelor membre AIE.

“Le mulţumim cetăţenilor pentru această încredere şi nu în ultimul rând pentru voturile pentru candidaţii PL şi încrederea în Dorin Chirtoacă. Înseamnă că cetăţenii au încredere în PL, în programul său, în oamenii care fac parte din acest partid”, a declarat liderul PL.

Mihai Ghimpu a menţionat că este mulţumit de rezultatele alegerilor, exprimându-şi convingerea că acest scrutin va pune capăt şirului interminabil de alegeri şi va aduce stabilitatea politică în Republica Moldova.

“Sper că după 5 campanii electorale s-a pus punct luptei politice pentru alegeri.Rezultatul acestui scrutin a confirmat că electoratul nostru susţine Alianţa pentru Integrare Europeană, cetăţenii cred în noi şi au încrederea că noi vom duce la bun sfârşit reformele care vor imbunătăţi nivelul de trai al locuitorilor Republicii Moldova. Votul dat pentru AIE înseamnă că anume partidele din componenţa alianţei sunt cele care pot construi drumul european pentru cetăţenii noştri”.

Partidul Liberal a acumulat 16,21% pe republică, acest procent atestă o creştere considerabilă faţă de alegerile trecute. În urma scrutinului PL are 98 de primari, 130 de consilieri raionali/municipali, 76 de consilieri orăşeneşti, 1 162 de consilieri locali. În raioanele Străşeni şi Ialoveni au fost înregistrate cele mai bune rezultate.

La alegerile locale generale din iunie 2011 pentru Partidul Liberal au votat 223 566 de cetăţeni, astfel partidul a înregistrat o creştere de 6,88% mai mult faţă de alegerile din noiembrie 2010.

Mihai Ghimpu a vorbit şi despre ajustarea legii privind administraţia publică locală, care ar asigura o autonomie financiară şi ar permite satelor şi oraşelor să obţină condiţiile necesare pentru un trai decent, drumuri, apeduct, canalizare, condiţii de odihnă pentru tineret.

Ion Hadârcă, prim-vicepreşedintele PL a declarat că recenta campanie a fost un test pentru rezistenţa funcţionării instituţiilor democratice şi pentru aprofundarea reformelor AIE.

“Mai avem foarte mult de lucru, însă s-a demonstrat funcţionalitatea AIE, alegerea primarului general al municipiului Chişinău a consolidat relaţiile între membrii alianţei. În acest scrutin ne-am condus de acordul pe care îl avem semnat şi ne-am axat pe principiile din programul de guvernare al alianţei”.

La final Mihai Ghimpu a reiterat că este nevoie de o stabilitate politică, fiindcă stabilitatea poate să ducă Republica Moldova înainte prin reformele care trebuie implementate.

“Cetăţenii trebuie să simtă ce înseamnă puterea AIE, prin rezultatele care au fost obţinute şi prin continuarea reformele începute. Sper ca această campanie să fie ultima pentru următorii patru ani, trebuie să alegem preşedintele Republicii Moldova şi următorii 3 ani şi jumătate să muncim la nivel local şi central pentru binele cetăţenilor”, a declarat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md