Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLD

Preşedintele Partidului Legii şi Dreptăţii avertizează că în Moldova în capul mesei stă banul, dar nu legea

|versiune pentru tipar| PLD, 18 mai 2011 | 

Preşedintele Partidului Legii şi Dreptăţii, Nicolae Alexei, a declarat astăzi, 18 mai, în cadrul unei conferinţe de presă că, în Moldova banul stă în capul mesei, dar nu legea. Potrivit generalului Alexei, în Moldova la putere au venit bogătaşii, chiaburii şi mafioţii miliardari.

“Cine să facă ordine sau să combată sărăcia şi corupţia, dacă s-a înviorat procesul de criminalizare a societăţii prin concreşterea structurilor de stat cu cele criminale”, s-a întrebat preşedintele PLD, menţionînd că, în Moldova cîştiga acel care plăteşte, dar nu acel care este cinstit.

Potrivit lui Alexei, primaria mun. Chişinău este una dintre cea mai coruptă instituţie din ţară. “Pentru a obţine un certificat trebuie să plateşti bani, altfel trebuie să aştepţi luni sau chiar ani de zile pentru eliberarea lui”, a subliniat preşedintele PLD. În opinia lui Alexei, Dorin Chirtoacă nu a putut să combată corupţia din cadrul administraţiei publicei locale. “Poate el este un baiat deştept, inteligent, capabil, el poate este bun pentru Surprize-Surprize, dar nu pentru administrarea capitalei”, a adăugat Alexei, menţionînd că în fruntea primăriei este nevoie de un manager “dar nu de o persoană care să facă show”.

Aceste declaraţii generalul Nicolae Alexei le-a făcut în cadrul prezentării oficiale a candidatului Partidului Legii şi Dreptăţii la funcţia de primar general al capitalei, Marcel Darie.

Sursa: www.darie.md