Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLD

PLD anunţă despre organizarea unui referendum anticorupţie

|versiune pentru tipar| PLD, 27 mai 2011

Candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea PLD, Marcel Darie spune că va declanşa acţiunea “Referendum anticorupţie” în municipiul Chişinău dacă primarul Dorin Chirtoacă nu demite funcţionarii corupţi care activează în cadrul administraţiei publice locale.

În cadrul unui miting organizat în faţa Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Darie s-a referit, în primul rînd, la viceprimarul Nistor Grozavu, arhitectul-şef al Chişinăului Vlad Modîrcă, dar şi la soţia lui Grozavu, Maria Grozavu , care este şefa secţiei persoane fizice din cadrul Direcţiei arhitectură şi urbanism.

Acesta a încercat să intre la arhitectul-şef şi ceilaţi funcţionari pentru a le înmîna un maiou pe care scria “Bănuit de corupţie”, însă paza de la intrare le-a blocat accesul. Preţ de cîteva minute cetăţenii simpli, care au venit să-şi perfecteze un certificat, nu au avut acces în cadrul instituţiei şi asta chiar dacă pe uşa de la intrare era afişat orarul de lucru: zilele de primire luni şi vineri între orele 9.00 şi 12.00.

După cîteva minute a ieşit adjunctul lui Modîrcă, Radu Blaj, însă nici acesta nu le-a permis să intre în instituţie, menţionînd că pot protesta în faţa direcţiei. Acesta a refuzat să facă vre-un comentariu, dar şi să transmită maiourile funcţionarilor.

Sursa: www.darie.md