Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Vadim Pistrinciuc: Falsul ziar “ZdC” nu se înscrie în conceptul luptei politice

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 aprilie 2011

Partidul Liberal Democrat din Moldova a sesizat Procuratura Generală, MAI şi CEC în legătură cu aşa zisul produs mediatic “Ziarul de Chişinău”.

Despre aceasta a comunicat în cadrul unei conferinţe de presă coordonatorul staff-ului electoral al PLDM, Vadim Pistrinciuc, care a catalogat tipăritura “Ziarul de Chişinău” ca fiind “o diversiune mediatică ce nu se înscrie nicicum în conceptul unei lupte politice, o sfidare a mai multor norme legale”.

Totodată, Pistrinciuc a menţionat că tipăritura este un atac fără precedent asupra imaginii săptămânalului de investigaţie “Ziarul de Gardă”, care şi-a demonstrat pe parcursul existenţei sale verticalitatea, neangajarea şi profesionalismul. PLDM a pledat întotdeauna pentru o presă liberă şi independentă şi este regretabil că unii “strategi politici încearcă prin metode murdare să discrediteze bunul nume al unui ziar independent”, a declarat Pistrinciuc.

În acelaş timp, coordonatorul de campanie a menţionat că deţine informaţii precum că tipăritura, care foloseşte ilegal logou-l şi alte însemne ale “Ziarului de Gardă”, este distribuită în cutiile poştale de către minori, ceea ce contravine legislaţiei. “Mai mult, chiar este un păcat să implici copiii în asemenea acţiuni josnice”, a menţionat Pistrinciuc.

“Suntem convinşi că organele de resort vor investiga cu maximă atenţie acest caz şi în scurt timp făptaşii vor fi scoşi la iveală şi sancţionaţi”, a mai spus Pistrinciuc, care a reafirmat angajamentul PLDM pentru o campanie electorală pozitivă, bazată pe o competiţie de idei, viziuni şi soluţii.

Sursa: www.pldm.md