Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

PLDM a semnat Codul de Conduită lansat de CEC

|versiune pentru tipar| PLDM, 3 mai 2011 | 

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de primar general al capitalei, Victor Bodiu a semnat astăzi, 3 mai, Codul de Conduită lansat de Comisia Electorală Centrală.

În ultimele săptămâni, PLDM a fost ţinta mai multor atacuri din partea concurenţilor electorali “care au menirea să distorsioneze campania electorală a PLDM”, a declarat Victor Bodiu în cadrul unui briefing de presă.

Victor Bodiu a adus dovezi care demonstrează că unii concurenţi electorali joacă murdar în campania electorală. “Chiar în primele zile de campanie au apărut publicaţii fantomă, care au utilizat însemnele săptămânalului independent «Ziarul de Gardă» şi ale PLDM. Numai în ultima săptămână au fost distruse 8 panouri electorale ale PLDM, iar la 28 aprilie un grup de persoane necunoscute l-au atacat pe secretarul Organizaţiei Teritoriale Buiucani a partidului”, a precizat candidatul PLDM la funcţia de primar al capitalei.

Totodată, Victor Bodiu a menţionat că din cauza tensionării intenţionate a evenimentelor au de câştigat comuniştii. “Observăm că toate acţiunile sunt regizate şi nu pot fi considerate accidentale. Se creează impresia că unii concurenţi electorali îşi construiesc campania exclusiv pe provocări şi intimidări, nefiind capabili să aibă o competiţie şi dezbatere de idei, bazată pe rezolvarea problemelor Chişinăului”, a specificat Victor Bodiu.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a făcut apel către toţi concurenţii electorali să semneze Codul de Conduită şi să renunţe la intimidări şi provocări pe parcursul campaniei electorale.

În alt context, Victor Bodiu a felicitat jurnaliştii cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. “Vă doresc succes, sănătate şi inspiraţie în munca dificilă pe care o aveţi de a informa publicul şi a promova libertatea de expresie”.

Sursa: www.pldm.md