Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: “Împreună vom construi o Moldovă Europeană”

|versiune pentru tipar| PLDM, 8 mai 2011 | 

Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a lansat astăzi, 8 mai, în campania naţională pentru alegerile generale din 5 iunie 2011 în cadrul unei acţiuni la care au fost prezenţi candidaţii PLDM la funcţia de primar şi consilier local din toate raioanele Republicii Moldova.

Lansarea a avut loc la Teatrul Verde, unde, rând pe rând, reprezentanţi ai echipelor PLDM din toate raioanele au ţinut câte un scurt discurs de lansare în campanie. Mesajul a fost unul clar: “Verde pentru administraţia publică locală liberal democrată. Împreună pentru Moldova!”

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că partidul va munci în continuare cu demnitate şi responsabilitate. “Vom rezolva probleme şi vom guverna Republica Moldova pentru că acest lucru este firesc şi necesar. Tot ceea ce ne-am angajat să realizăm vom duce la bun sfârşit — vom construi o Moldovă fără comunism şi fără sărăcie”. “Vom oferi tuturor cetăţenilor condiţii ca să poată trăi cu demnitate şi prosperitate în propria lor ţară, iar cei plecaţi peste hotare să poată reveni acasă. Vom construi o Moldovă europeană, care va asigura drepturi depline pentru cetăţeni”, a menţionat Vlad Filat.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat ca Europa a salutat decizia anunţată vineri de preşedintele PLDM, Vlad Filat, de a susţine la funcţia de primar de Chişinău candidatul AIE cu cele mai mari şanse. “Este o decizie cu substrat democratic, ne-au spus mai mulţi prieteni şi parteneri europeni. Sacrificiile tactice imediate vor aduce beneficii pe viitor”, a menţionat Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, a opinat că aceste alegeri sunt un mare examen pentru partid, care optează pentru servicii de buna calitate, o şcoală mai bună şi infrastructură modernă în fiecare localitate. “Am venim aici să discutăm cum să facem să avem mai mulţi primari şi consilieri competenţi. Noi suntem puternici şi nimeni nu va reuşi să ne distrugă”, a declarat Liliana Palihovici.

Mesaje mobilizatoare şi de încurajare au mai transmis celor peste 5 mii de cetăţeni prezenţi la Teatrul Verde deputatul în Parlament, Vladimir Hotineanu, şi directorul Teatrului “Satiricus I.L.Caragiale”, Sandu Grecu. Ei au menţionat că “împreună vom reuşi să câştigăm alegerile locale din republică, pentru că PLDM are cea mai puternică echipă, oameni pregătiţi, oneşti şi profesionişti”.

Partidul Liberal Democrat a înaintat candidaţi la funcţia de primar şi consilier local în toate localităţile din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md