Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Victor Bodiu promite alegătorilor să ducă la bun sfârşit proiectele pentru mun. Chişinău

|versiune pentru tipar| PLDM, 11 mai 2011

Victor Bodiu, cap de listă la funcţia de consilier municipal al PLDM pentru Primăria Chişinău a avut marţi, 10 mai, o întâlnire cu lucrătorii de la Fabrica de încălţăminte “Cristina”.

În cadrul întâlnirii, Victor Bodiu a explicat lucrătorilor de la fabrică motivele care au stat la baza deciziei PLDM de a susţine în alegerile locale candidatul AIE cel mai bine poziţionat în opţiunile alegătorilor din Chişinău, dar totodată a anunţat că va lupta în continuare pentru a-şi realiza angajamentul electoral pe care şi l-a asumat în faţa cetăţenilor.

Victor Bodiu a declarat că decizia de a se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului liberal, Dorin Chirtoacă, a fost una strategică. “Prin retragerea candidaturii mele, PLDM a dat dovadă de maturitate politică. Este foarte important ca alegerile să fie câştigate din primul tur pentru a nu acorda comuniştilor şansa de a ajunge în fruntea primăriei. Dar noi vom duce la bun sfârşit proiectele care ni le-am propus să le realizăm şi, totodată, îl vom ajuta pe Dorin Chirtoacă să rezolve problemele cu care se confruntă municipiului Chişinău”, a declarat Victor Bodiu.

În cadrul întâlnirii, Victor Bodiu a efectuat o vizită prin depozitele fabricii de încălţăminte pentru a vedea cum decurge procesul tehnologic, dar şi pentru a lua cunoştinţă de condiţiile de muncă a ale angajaţilor. Aceştia i-au adresat mai multe întrebări.

Una dintre cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă muncitorii este lipsa transportului. În zona unde se află fabrica circulă doar un maxi — taxi, astfel oamenii sunt nevoiţi să schimbe mai multe microbuze pentru a ajunge la destinaţie. La rândul său, Victor Bodiu a declarat că este informat despre această problemă. “Vom modifica itinerarul rutelor, astfel ca mai multe microbuze să circule prin această zonă din sectorul Ciocana şi să nu mai fiţi nevoiţi să cheltuiţi bani în plus pentru a ajunge acasă”, a menţionat Bodiu.

Directorul fabricii de încălţăminte, Petru Bodarev, a recunoscut că a dorit să candideze independent la funcţia de primar. “Când am început afacerea, în aceast zonă din sectorul Ciocana nu era nici apa, nici lumină. De unul singur m-am descurcat, iar acum avem toate condiţiile necesare. Sunt sigur că având în consiliul municipal oameni cu experienţă şi profesionişti precum este Victor Bodiu, dar şi alte persoane din echipa PLDM, vom rezolva toate problemele din municipiu”, a mai adaugat Bodarev.

În aceeaşi zi, Victor Bodiu s-a întâlnit şi cu muncitorii Fabricii de mobilă “Confort”.

Sursa: www.pldm.md