Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

PLDM a lansat Angajamentul pentru modernizarea infrastructurii drumurilor

|versiune pentru tipar| PLDM, 11 mai 2011 | 

Astăzi, 11 mai, Victor Bodiu, cap de listă la funcţia de consilier municipal pentru Primăria Chişinău, a prezentat Angajamentul Partidul Liberal Democrat din Moldova pentru modernizarea infrastructurii drumurilor în Mun. Chişinău.

Prin intermediul unei revoluţii managerial-financiare, PLDM îşi propune să schimbe radical mecanismul de asigurare a finanţării şi organizării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor. “De la alocări de 20–30 mln lei anual din contul veniturilor curente ale bugetului, vom trece la alocări de sute de milioane din contul finanţărilor şi granturilor internaţionale pe termen lung de 20–25 ani. De asemenea, vom eradica din rădăcini situaţia actuală când aceleaşi instituţii şi aceiaşi funcţionari sunt responsabili şi de contractarea, executarea şi controlul calităţii lucrărilor”, a declarat Victor Bodiu.

Principalele angajamente pe care şi le asumă PLDM sunt: reparaţia capitală a străzilor principale de importanţă orăşenească şi de sector (≈100 km) şi asigurarea unor substanţiale reabilitări de drumuri din interiorul cartierelor (≈200 km); reparaţia capitală a tuturor pasajelor pietonale subterane; modernizarea întregului sistem de semaforizare, inclusiv prin extinderea semaforizării pentru alte cel puţin 30 intersecţii rutiere dificile în vederea fluidizării şi securizării traficului; asfaltarea a cel puţin 10 străzi periferice actualmente nepavate; amenajarea a peste 2 mii locuri noi de parcare în partea centrală a oraşului.

Victor Bodiu a declarat că echipa PLDM va debloca cele mai prioritare proiecte de extindere a infrastructurii. “ Ne propunem să prelungim strada Studenţilor între str. Dimo şi bd. Mircea cel Bătrân pentru îmbunătăţirea accesibilităţii rutiere a sectorului Ciocana şi decongestionarea traficului pe str. Alecu Russo. De asemenea, vom reconstrui şi extinde str. Mesager pentru interconectarea străzilor Albişoara şi Calea Ieşilor în vederea fluidizării traficului în partea centrală a oraşului”, a mai spus Victor Bodiu.

Prezent la eveniment, candidatul la funcţia de consilier municipal, Ghenadie Ivaşcenco a declarat că echipa PLDM vine cu o nouă abordare în ceea ce priveşte administrarea oraşului. “Credem că a venit momentul ca Primăria să fie administrată cu adevărat. Noi nu venim în faţa alegătorilor doar cu promisiuni electorale, ci şi cu acţiuni concrete. Echipa PLDM va depune tot efortul pentru a atrage finanţări pentru Chişinău, care ne vor aduce mai multe locuri de muncă bine plătite”, a menţionat Ivaşcenco.

Lansarea Angajamentului PLDM a avut loc în sectorul Ciocana, staţia terminus a rutei troleibuzului nr. 24.

Sursa: www.pldm.md