Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| PLDM, 13 mai 2011 | 

În noaptea de 12 spre 13 mai 2011, familia candidatului Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de consilier raional Ialoveni, Efim Agrici, a fost atacată, maltratată şi jefuită în propria casă de trei indivizi cu cagule pe cap. În urma agresiunii, Efim Agrici şi fiica acestuia au avut nevoie de îngrijiri medicale specializate.

În aceeaşi seară, un caz similar a avut loc şi în satul Ţipala, raionul Ialoveni. Indivizi mascaţi au intrat în casa candidatului PLDM la funcţia de primar, Ion Cotorobai, şi au agresat-o pe soţia acestuia.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă cu hotărâre aceste acte criminale şi cere MAI, Procuraturii Generale, SIS şi CCCEC să investigheze operativ şi cu maximă atenţie cazurile. Ne exprimăm încrederea că, în cel mai scurt timp, făptaşii vor fi identificaţi şi pedepsiţi conform legii.

Amintim că de la începutul campaniei electorale, PLDM a fost ţinta unor atacuri fără precedent: de la obstrucţionarea întâlnirilor cu alegătorii şi deteriorarea billboard-urilor până la atacuri directe la persoană şi calomnierea membrilor formaţiunii, inclusiv a conducerii partidului.

Având în vedere că atacurile de noaptea trecută s-au produs în plină campanie electorală, nu excludem faptul că acestea au un caracter de campanie şi urmăresc intimidarea candidaţilor PLDM pentru alegerile locale din 5 iunie.

PLDM va monitoriza cu atenţie desfăşurarea anchetei asupra acestor cazuri ieşite din comun şi va veni cu noi declaraţii.

Sursa: www.pldm.md