Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Victor Bodiu: “Tinerii trebuie motivaţi să nu plece peste hotare”

|versiune pentru tipar| PLDM, 20 mai 2011

Victor Bodiu, cap de listă la funcţia de consilier municipal al PLDM pentru Primăria Chişinău, a avut vineri, 20 mai, întâlniri cu studenţii de la Academia de Studii Economice din Moldova şi cu cei de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”.

În cadrul acestor vizite, Victor Bodiu a prezentat angajamentul electoral al PLDM pentru alegerile locale, a discutat cu profesorii şi studenţii despre problemele cu care se confruntă.

Victor Bodiu a promis studenţilor că va depune tot efortul pentru a motiva tinerii care absolvesc o facultate să nu plece peste hotare, ci să-şi găsească un loc de muncă acasă. Astfel, în următorii 4 ani, echipa PLDM în CMC se angajează să deschidă 25 000 de locuri de muncă bine plătite. “Ne propunem să creăm trei zone industriale şi să atragem investiţii străine pentru deschiderea a 15 întreprinderi industriale. În acest mod, tinerii specialişti vor fi motivaţi să absolvească studiile şi să nu mai plece peste hotare”, a declarat Victor Bodiu.

Studenţii de la Academia de Studii Economice din Moldova l-au întrebat pe Victor Bodiu despre proiectele ce ţin de asigurarea cu locuinţe a tinerilor. Candidatul i-a informat pe studenţi că PLDM are un program în acest sens, “Locuinţe Accesibile” care va permite tuturor tinerilor să-şi poată procura o casă fără să achite prima rata.

“Vom institui un Fond de Garanţie a Creditelor pentru Locuinţe, care va compensa prima rată pentru creditul imobiliar. Fondul va fi creat cu susţinerea financiară a donatorilor şi organizaţiilor financiare internaţionale şi va asigura garantarea tuturor riscurilor aferente împrumuturilor ipotecare. Totodată, vom compensa rata dobânzii, astfel ca aceasta să nu fie mai mare decât plata actuală pentru chirie”, a precizat Bodiu.

Şi studenţii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” l-au asaltat cu întrebări pe candidatul la funcţia de consilier municipal al PLDM pentru Primăria Chişinău. Aceştia l-au întrebat pe Victor Bodiu dacă e adevărat că Spitalul clinic de boli infecţioase “Toma Ciorbă” va fi lichidat.

Sunt zvonuri care nu au la bază niciun temei, a răspuns Bodiu. “Guvernul niciodată nu a pus în discuţie asemenea idee şi nici nu va pune, vă asigur. Numai reprezentanţii PCRM au putut să răspândească asemenea zvonuri pentru a crea panică şi a dezinforma societatea”, a spus Victor Bodiu.

Prezent la eveniment, candidatul la funcţia de consilier, Vadim Pistrinciuc, a îndemnat tinerii să iasă la votare la 5 iunie, deoarece de votul lor depinde cum va arăta municipiul Chişinăul în viitor.

Sursa: www.pldm.md