Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

PLDM ar putea da în judecată Î.S. “Poşta Moldovei”

|versiune pentru tipar| PLDM, 26 mai 2011

În actuala campanie electorală, Partidul Liberal Democrat din Moldova utilizează în calitate de mijloc de comunicare cu alegatorii scrisoarea personalizată. Această formulă de comunicare este cunoscută, legală şi frecvent utilizată în campaniile electorale.

Expedierea acestor scrisori se face în temeiul unui contract de prestare a serviciilor de recepţionare, prelucrare şi expediere a corespondenţei, încheiat de PLDM cu Î.S. “Poşta Moldovei”.

Cu toate acestea, un număr anumit de asemenea scrisori personalizate nu ajung la destinatarii concreţi, ci sunt returnate expeditorului.

În cadrul unei conferinţe de presă, coordonatorul staff-ului electoral al PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat că asemenea situaţii de obstrucţionare a comunicării cu membrii şi simpatizanţii partidului au fost înregistrate în mai multe raioane. De la Soroca, de exemplu, a parvenit informaţia că, din cele peste 3000 de scrisori expediate niciuna n-a ajuns la destinaţie.

Pistrinciuc a menţionat că un caz ieşit din comun a avut loc recent, în sectorul Ciocana din Chişinău. Pachete de scrisori care vizau o secţie poştală din sector au fost depuse la un chioşc de ziare, altele erau împărţite trecătorilor cu îndemnul de a face focul cu ele.

“Considerăm că asemenea acţiuni au scopul de a periclita activitatea electorală a PLDM. În plus, nu sunt respectate prevederile contractului semnat cu Î.S. «Poşta Moldovei» şi este încălcat dreptul la libertatea corespondenţei”, a spus Pistrinciuc.

Coordonatorul staff-ului electoral a anunţat că PLDM va solicita explicaţii prestatorului de servicii poştale, precum şi va depune o cerere de chemare în judecată a Î.S. “Poşta Moldovei” pentru nerespectarea prevederilor contractuale.

Sursa: www.pldm.md