Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Victor Bodiu a avut o întâlnire cu elevii de la liceul V. Alecsandri

|versiune pentru tipar| PLDM, 26 mai 2011

PLDM Victor Bodiu, cap de listă la funcţia de consilier municipal al PLDM pentru Primăria Chişinău, a avut joi, 26 mai, o întâlnire cu elevii de la liceul “Vasile Alecsandri” din Chişinău.

În cadrul întâlnirii, Victor Bodiu a prezentat angajamentul electoral al PLDM pentru Chişinău şi a îndemnat tinerii să iasă la vot, deoarece şi de ei inclusiv depinde viitorul capitalei.

“Mulţi dintre voi veţi merge pentru prima dată la votare, de aceea trebuie să analizaţi din timp toate programele electorale şi să optaţi pentru pe cel mai bun. Votaţi pentru cea mai puternică echipă, pentru ca ulterior să aveţi de la cine cere să va realizeze promisiunile făcute în campania electorală. Nu lăsaţi pe alţii să decidă viitorul vostru”, a declarat Victor Bodiu.

El a promis elevilor că PLDM va depune tot efortul pentru ca a motiva tinerii care absolvesc liceul să urmeze o facultate şi să nu plece peste hotare să munească la negru.

“PLDM îşi propune să creeze trei zone industriale şi să atragă investiţii străine pentru deschiderea a 15 întreprinderi industrial. Astfel, în următorii 4 ani vom deschide 25 000 de locuri de muncă bine plătite. În acest mod, tinerii specialişti nu vor mai fi nevoiţi să plece peste hotare”, a mai spus Bodiu.

Imediat ce Victor Bodiu şi-a finisat discursul, elevii şi profesorii l-au asaltat cu întrebări pe candidatul la funcţia de consilier:

“În ultimul timp, liceele se înmulţesc ca ciupercile după ploaie. Cum credeţi, care licee vor rezista în timp?” l-a întrebat profesoara de istorie, Daniela Vacarciuc.

“PLDM pune accent pe calitate şi eficienţă, de aceea va susţine liceele care au profesori cu experienţa, metode bune de predare, într-un cuvânt liceele care pregătesc elevi buni. Nu vedem rostul unei instituţii cu 14 elevi şi cu un profesor care predă trei discipline. Aceste instituţii trebuiesc optimizate, dar numai cu acordul părinţilor şi a autorităţilor locale”, a răspuns Victor Bodiu.

“Ce veţi întreprinde în timpul apropiat pentru ca elevii să susţină bacalaureatul în instituţia în care au învăţat pe parcursul mai multor ani”, l-a întrebat eleva liceului “Vasile Alecsandri”, Mihaela Rusu.

“Îmi dau seama că este greu să înveţi într-o instituţie, după care să mergi în alta pentru a susţine examenele. Nu demult premierul, Vlad Filat, a avut o şedinţă de lucru la care s-a discutat această problemă.

Să sperăm că la anul se va revedea această decizie. Dacă vreţi să schimbaţi această metoda, trebuie să aduceţi argumente convingătoare şi să le confruntaţi cu cele ale ministerului Educaţiei, astfel se poate ajunge la un consens”, a punctat Victor Bodiu.

Sursa: www.pldm.md