Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Victor Bodiu — omul promisiunilor realizate

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 mai 2011

Victor Bodiu, cap de listă la funcţia de consilier municipal al PLDM pentru Primăria Chişinău, şi-a ţinut promisiunea de a-i ajuta pe locuitorii de str. Igor Vieru, sectorul Ciocana, să scape de o groapă imensă, aflată chiar lângă blocul lor de locuit. Aceasta a deranjat locatarii timp de 5 ani, din cauza ei începând să se surpe clădirea în care locuiesc.

Victor Bodiu a aflat de această problemă în cadru unei întâlniri electorale care a avut loc pe 24 mai. Localnicii s-au plâns candidatului la funcţia de consilier că această groapă devenise spaima oamenilor, deoarece s-au înregistrat cazuri când copiii din neatenţie au căzut în ea. Potrivit locatarei Eugeniei Gorodeţchi, groapa a fost săpată de un investitor care plănuia să construiască o clădire, ulterior însă aceasta a fost lăsată baltă.

“Investitorul ne-a minţit din start, ne-a spus că va construi un magazin alimentar, apoi o sală de forţă, după care am aflat că nici nu avea autorizaţie. Am bătut din uşa în uşa la instituţiile responsabile să ne ajute pentru a soluţiona problema, însă toţi ne-au închis uşa în nas”, a spus Eugenia Gorodeţchi.

Vădit deranjat de situaţia în care s-au pomenit oamenii, Victor Bodiu a promis locuitorilor ca va rezolva problema data cât mai curând. Zis şi făcut. În mai puţin de 2 zile, groapa a fost astupată complet, iar pentru ca aceasta să fie acoperită au fost utilizate 50 de camioane de pământ.

Astăzi, Victor Bodiu a mers la faţa locului să vadă rezultatul, dar şi să sădească un copac pe terenul proaspăt amenajat.

Oamenii i-au mulţumit din suflet candidatului la funcţia de consilier pentru ajutorul acordat şi i-au spus să mizeze pe sprijinul lor în alegerile locale din 5 iunie 2011.

“Deja ne săturasem de atâta mizerie în preajma blocului în care locuim. Ne temeam pentru viaţa copiilor noştri. Mulţumim lui Victor Bodiu pentru sprijinul acordat. Este un gest frumos din partea dumnealui. Ne-am convins că Victor Bodiu este omul faptelor, nu a vorbelor deşarte. Este bine că pe arena politică apar politicieni care, atunci când promit ceva, se ţin de cuvânt”, a spus locatara Eudochia Babos.

“Nici nu ştiam că groapa a fost astupată şi când am trecut azi mi-am făcut cruce şi am spus: «Doamne s-a găsit un om cu suflet mare». Să-i dea Dumnezeu multă sănătate şi noroc. Într-adevăr era o problemă mare pentru noi. Când mergeam iarna pe sub perete ne era frică să nu lunecăm şi să cădem în groapă”, a menţionat Liuba Munteanu.

Denis, un băiat de 5 anişori însoţit de tatăl său, a venit la Victor Bodiu şi l-a rugat să mai facă ceva pentru ei — un teren de joacă pe locul unde a fost groapa.

“Aşteptăm să plouă, pentru ca pământul să se aşeze bine, apoi promit să construim numaidecât un teren de joacă pentru voi”, i-a răspuns micuţului Victor Bodiu.

Lucrările pentru amenajarea teritoriului de pe strada Igor Vieru 16 s-au efectuat cu contribuţia membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md