Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Victor Bodiu a avut o întâlnire cu locuitorii din sectorul Botanica

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 mai 2011

Victor Bodiu, cap de listă la funcţia de consilier municipal al PLDM pentru Primăria Chişinău, a avut joi, 26 mai, o întâlnire cu locuitorii din strada Grenoble din capitală.

În cadrul întâlnirii, Victor Bodiu a prezentat angajamentul electoral al PLDM pentru Primăria Chişinău. Pe lângă cele 7 angajamente asumate în faţa alegătorilor, mai sunt un şir de acţiuni pe care echipa liberal democrată intenţionează să le întreprindă. Printre acestea se numără curăţenia şi spaţiile verzi şi îmbunătăţirea imaginii capitalei.

La capitolul curăţeniei în oraş, echipa liberal democrată îşi propune să restructureze modul actual de organizare a salubrizării prin depăşirea haosului, când pentru curăţenie sunt responsabile cinci structuri diferite.

“Vom asigura ca fiecare locuitor al oraşului să aibă la dispoziţie un parc, o grădină publică sau un teren sportiv de calitate, la maximum 10 minute de mers pe jos de zona în care locuieşte”, a spus Victor Bodiu în cadrul întâlnirii.

Referindu-se la sutele de gherete care sunt amplasate pe străzile din capitală, Victor Bodiu a declarat că echipa liberal democrată nu va mai tolera prezenta lor, “deoarece acestea strică aspectul oraşului şi sunt generatoare de mizerie”.

Oamenii au profitat de întâlnire şi au adresat candidatului la funcţia de consilier mai multe întrebări.

“Deja de 10 ani nu avem apă caldă în blocurile 61 şi 65. Cum vedeţi dumneavoastră rezolvarea acestei probleme”, l-a întrebat o locatară.

“Înţeleg că e o problemă delicată. Este necesar ca toţi locatarii să semneze o cerere comună şi s-o depuneţi la Primăria capitalei. Ţin să menţionez că, pentru ca blocurile să fie reconectate la apa caldă, sunt necesare semnăturile a 70% din toţi locatarii. Astfel, în urma acestei petiţii primăria poate interveni să rezolve problema cu care vă confruntaţi de mai mulţi ani”, a răspuns Victor Bodiu.

“În curtea din str. Grenoble avem foarte mulţi copii şi, cu părere de rău, nu au un teren special amenajat pentru joacă. Ce acţiuni va întreprinde echipă de consilieri a PLDM pentru a soluţiona problema?”, a întrebat Ana Briceag, o altă locatară.

“Una din priorităţile PLDM este amenajarea terenurilor de joacă pentru copii. Vă asigurăm că, în patru ani de zile, este posibil ca în fiecare curte să fie amenajat câte un teren de joacă pentru cei mici. Noi vă promitem acest lucru”, a mai spus Victor Bodiu.

În finalul întâlnirii, Victor Bodiu a menţionat că echipa PLDM are o viziune clară şi realistă de relansare a Chişinăului. “Municipiul Chişinău are foarte multe probleme serioase, dar acestea pot fi rezolvate, dacă CMC va administra eficient proiectele înaintate”, a punctat Victor Bodiu.

Sursa: www.pldm.md