Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Miza reală a alegerilor locale din 5 iunie este susţinerea democraţiei împotriva comunismului

|versiune pentru tipar| PLDM, 2 iunie 2011 | 

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova a adresat un apel cetăţenilor Republicii Moldova de a ieşi la vot pe 5 iunie. “Duminică nu vom vota doar pentru primari şi consilieri, ci vom alege între un sistem democratic de administrare a localităţilor, susţinut de partenerii noştri de dezvoltare, şi unul comunist, în care hoţia şi minciuna sunt repere călăuzitoare”, a spus Vlad Filat în cadrul unui briefing de presă.

Liderul liberal democrat a îndemnat alegătorii din toată ţara să voteze candidaţii PLDM în consiliile locale şi primării. Vlad Filat a avut un mesaj aparte pentru alegătorii din Chişinău. Ei au fost îndemnaţi să voteze consilierii PLDM în Consiliul Municipal, pentru a îndeplini promisiunile făcute chişinăuienilor, iar la funcţia de primar general — pe Dorin Chirtoacă, pentru a păstra parcursul democratic al capitalei.

Vlad Filat a caracterizat campania electorală pentru locale drept cea mai urâtă din toate la care a participat. “A fost o campanie cu o miză greşit înţeleasă de unii, axată pe atacuri la persoană, demonizări, manipularea opiniei publice şi aproape că au lipsit în totalitate dezbaterile publice legate de ceea ce vrem să facem pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a specificat Vlad Filat. Şi mai grav, consideră preşedintele PLDM, este faptul că s-a încercat ştirbirea credibilităţii presei, ceea ce reprezintă deja un atac direct la democraţie.

La atacurile venite atât din partea opoziţiei, cât şi a colegilor de alianţă, PLDM a răspuns într-un mod înţelept şi responsabil, cu acţiuni pozitive, cu gesturi de maturitate şi generozitate politică, cu acţiuni menite să consolideze Alianţa pentru Integrare Europeană, a precizat Vlad Filat.

În acelaşi timp, liderul PLDM a menţionat că acum este rândul Partidului Democrat să facă gesturi reale şi să-şi retragă din cursa electorală candidatul la funcţia de primar. “Gestul lor, chiar dacă este puţin întârziat, ar fi un semnal puternic adresat electoratului că în AIE raţiunea este mai puternică decât emoţia, că suntem capabili să facem gesturi de măreţie politică. Şi nu în ultimul rând, ar fi un semnal foarte bun de mobilizare a electoratului AIE”.

Vlad Filat a punctat că miza reală a alegerilor locale este susţinerea democraţiei împotriva comunismului.

Serviciul de presă al PLDM