Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Victor Bodiu: PLDM vine în CMC cu angajamente precise de reformare a managementului urban al capitalei

|versiune pentru tipar| PLDM, 3 iunie 2011

Echipa Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru Consiliul Municipal Chişinău a făcut astăzi totalurile campaniei electorale şi a prezentat priorităţile imediate de guvernare.

Candidaţii la funcţia de consilier municipal, în frunte cu Victor Bodiu, s-au întâlnit şi au discutat cu peste 200 000 de chişinăuieni. Bodiu a menţionat că, în cele 48 de zile în care a comunicat cu alegătorii, a ajuns la două concluzii: majoritatea concurenţilor electorali nu au o viziune clară privind modul de rezolvare a problemelor capitalei şi există o serie de probleme care solicită intervenţii urgente. “Nu mai poate fi tolerată nici o tărăgănare. Sunt cu adevărat necesare restructurări drastice şi necondiţionate a modalităţii în care administraţia municipală răspunde nevoilor şi solicitărilor cetăţenilor”, a spus Victor Bodiu.

În acest sens, echipa PLDM în CMC se angajează să întreprindă, în prima jumătate de an, un şir de acţiuni pentru ca oraşul Chişinău să devină o capitală cu adevărat europeană.

Liberal democraţii vor insista în mod prioritar asupra reorganizării “la sânge” a modului actual de funcţionare a serviciilor de Arhitectură, Relaţii Funciare şi Comerţ şi vor promova o reformă drastică a managementului monopoliştilor municipali din domeniul serviciilor locativ-comunale. “Poftele crescânde ale «Apă-canal» şi «Termocom» pentru noi majorări de tarife la apă şi încălzire vor fi contracarate dur şi fără nici un fel de compromis, în condiţiile în care aceste societăţi nu fac aproape nimic pentru a reduce pierderile”, a declarat Victor Bodiu.

De asemenea, PLDM va promova înfiinţarea Agenţiei Municipale de Dezvoltare, o entitate publică responsabilă de atragerea investiţiilor private şi a granturilor internaţionale şi va insista asupra inventarierii complete a întregii averi publice a Chişinăului: clădiri, terenuri, întreprinderi municipale, valori mobiliare.

Totodată, echipa liberal democrată se angajează să asigure reparaţia capitală a cel puţin 10 străzi deja până la finele anului 2011. “Nu vom permite finanţarea nici unui m2 de drum reparat fără o avizare prealabilă independentă a calităţii lucrărilor efectuate”, a punctat Victor Bodiu. El a precizat că, pentru a nu admite ca actele de corupţie să înflorească în primăria capitalei, toate angajările urmează să fie efectuate exclusiv în baza concursurilor publice.

Şi nu în ultimul rând, echipa PLDM în CMC va solicita deblocarea în regim de urgenţă a tuturor proiectelor investiţionale ţinute în suspans. “Astăzi în municipiul Chişinău sunt circa 10 proiecte investiţionale mari, blocate din cauza barierelor birocratice din administraţie, cum ar fi diferite autorizaţii, permise şi avize”, a precizat Victor Bodiu.

PLDM promite că în decurs de patru ani va realiza toate angajamentele lansate în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

Serviciul de presă al PLDM