Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

PLDM solicită Î.S. “Registru” să verifice datele privind acordarea vizelor de reşedinţă

|versiune pentru tipar| PLDM, 5 iunie 2011

În legătură cu unele încălcări înregistrate în timpul procesului de votare, Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită Întreprinderii de Stat “Registru” să verifice cu atenţie datele referitoare la acordarea vizelor de reşedinţă în ultimele zile, inclusiv în ziua votării.

Coordonatorul staff-ului electoral al PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat în cadrul unui briefing că, pe parcursul ultimelor zile, s-a atestat un număr mare de solicitanţi de viză de reşedinţă, în unele cazuri votanţii necunoscându-şi măcar adresa de domiciliu.

“Considerăm că solicitarea masivă de viză nu are justificări reale şi este o tentativă de fraudare. De aceea, solicităm Î.S. «Registru» să demareze imediat o anchetă internă pentru a identifica problemele şi a interveni”, a spus Pistrinciuc.

Totodată, coordonatorul staff-ului electoral a anunţat că observatorii PLDM din teritorii au raportat cazuri de cumpărare a voturilor. În acest context, PLDM face apel către cetăţenii republicii să nu se lase manipulaţi şi să voteze conform opţiunilor lor electorale.

De asemenea, PLDM cheamă concurenţii electorali, care operează cu astfel de scheme, să dea dovadă de corectitudine şi de respect pentru lege. “Vom solicita anchetarea în parte a fiecărui caz de cumpărare a voturilor, pentru ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere”, a punctat Pistrinciuc.

Toate sesizările PLDM pe marginea încălcărilor prevederilor electorale vor fi depuse la CEC.

Sursa: www.pldm.md