Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: PLDM este câştigătorul alegerilor pentru funcţia de primar

|versiune pentru tipar| PLDM, 20 iunie 2011 | 

“Partidul Liberal Democrat este câştigătorul alegerilor din Republica Moldova pentru funcţia de primar. În doar trei ani si jumătate de la înfiinţare, PLDM reuşeşte să fie partidul cu cei mai mulţi primari din Republica Moldova”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

Vlad Filat a ţinut să menţioneze că, deşi participă pentru prima dată la alegeri locale, PLDM a reuşit să se impună în faţa unor partide cu organizaţii teritoriale foarte puternice şi cu o experienţă bogată. “Acest lucru a demonstrat încă o dată că diferenţa o face calitatea oamenilor care ne reprezintă în faţa alegătorilor”, a opinat Filat.

Liderul liberal democrat a anunţat că, în cel mai scurt timp, PLDM împreună cu partidele din AIE va demara formarea coaliţiilor la nivel de teritoriu şi a exclus din start orice alianţă cu comuniştii. “Consider că nu vom avea dificultăţi la formarea consiliilor, dacă vom merge pe unica formulă logică — partajarea funcţiilor conform numărului de mandate obţinut de fiecare partid. PLDM exclude orice alianţă în teritoriu cu comuniştii şi orice încercare a vreunui partid din AIE de a face o astfel de coaliţie ar duce automat la destrămarea AIE”, a specificat Vlad Filat.

Premierul a ţinut să-i felicite pe noii primari şi i-a îndemnat să nu iute promisiunile făcute şi să fie conştienţi de faptul că, indiferent de partidul din care fac parte, ei îi reprezintă în primul rând pe cetăţenii Republicii Moldova.

Totodată, preşedintele PLDM, i-a urat succes primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi i-a promis tot sprijinul necesar. “A fost o victorie meritată şi muncită, iar PLDM a fost alături de el în această luptă. Sunt sigur că împreună vom reuşi să facem lucruri bune pentru chişinăuieni”, a punctat premierul.

La alegerile locale, PLDM a obţinut 299 funcţii de consilieri raionali şi municipali, 2923 consilieri săteşti şi comunali şi 285 mandate de primari.

Sursa: www.pldm.md