Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPNL

Pentru PNL umbrelele corupţiei şi ale evaziunii fiscale nu au culoare

|versiune pentru tipar| PNL, 20 mai 2011

Astazi, vineri, 20 mai, candidatul pentru functia de consilier municipal pe lista PNL, doctor in agricultura Andrei Donica, a participat la dezbateri la postul de radio “Vocea Basarabiei”. In timpul dezbaterilor, candidatul PNL a expus viziunea partidului si aprecierile sale legat de lipsa eforturilor si de lipsa interesului din partea administartiei Municipiului Chisinau de a se elimina coruptia si evaziunea fiscala — doi piloni pe care se bazeaza platforma PNL in alegerile locale in Chisinau, pe linga pilonul care inseamna o capitala romaneasca, europeana. Andrei Donica a reprodus, ca argumente in suportul afirmatiilor si invinuirilor aduse, cazuri concrete de coruptie si evaziune fiscala. Andrei Donica se ocupa de mai mult de jumatate de an cu adunarea probelor, in forma video, care demonstreaza fraudele economice in Chisinau si in suburbia, precum si despre persoanele care practica protectionismul faradelegilor.

Un alt participant la dezbateri a fost Oleg Cernei, candidat pentru functia de consilier municipal din partea PL, care a incercat continuu sa influeteze moderatorul pentru a-l defavoriza pe candidatul PNL, comentind, intrerupindu-l si aruncind cuvinte jignitoare.

Andrei Donica a avut o prestatie pentru care si-a asumat intreaga raspundere, chiar daca atmosfera discutiilor a fost in detrimental echitatii.

Oleg Cernei, la iesirea dupa emisiune, l-a amenintat pe Donica Andrei ca va chema imediat politia, lucru pe care l-a si facut. Pina la venirea politiei, Oleg Cernei s-a dedat amenintarilor gen “daca vei mai vorbi in acest mod, vom discuta altfel”, “unde te bagi”, “de ce spui aiureli si prostii”. Aceasta pozitie impertinenta a lui Oleg Cernei a adunat in jurul celor doi participanti la dezbateri ziaristi de la sau veniti la “Vocea Basarabiei”, printre care si ziaristul Petru Bogatu, care s-a amestecat in disputa, impreuna cu Maria Saharneanu, persoane care i-au adresat reprosuri neintemeiate si fraze jignitoare lui Andrei Donica. Petru Bogatu l-a numit pe Donica “magar”, “vaca incaltata”. Donica a raspuns pe masura acestor insulte, provocate, probabil, de “supararea” lui Bogatu ca Donica nu-l “recunoaste” ca “mare personalitate” si ca “jurnalist impartial”. Pe Maria Saharneanu a “interesat-o” “de ce PNL, ca partid care pledeaza pentru reintregirea neamului romanesc, nu da bani pentru diferite Cruci inaltate”, bani ceruti de “Vocea Basarabiei”.

Politistilor veniti la fata locului, Oleg Cernei le dadea instructiuni ca un adevarat sef de politie, nu vroia sa faca declaratii publice in fata lor si in prezenta lui Andrei Donica. Politistii au incercat sa dea curs “indicatiilor” lui Cernei si sa ia de la el declaratii “nepublice”. Desi pozitia lui Donica a fost transanta, pina la urma, politia s-a “retras”, totusi, cu Cernei la un loc dosit, unde au si “discutat” cazul. Donica a facut unele filmari, pe care le vom da publicitatii.

PNL declara ca pretinsii liberali si democrati au — si in aceste alegeri — un comportament nedemn, nu se deosebesc, ba chiar ii intrec, pe comunisti prin impertinenta, ilegalitatile si prestatia lor primitiva, de oameni abia iesiti din pestera.

Solicitam MAI si CEC sa ia in consideratie aceste cazuri si sa intervina pentru a nu prejudicial procesul democratic si electoral in Republica Moldova. Sintem constienti de faptul ca PNL deranjeaza prin pozitia sa principiala si verticala, insa nu ne vom abate de la ea sub nici un fel de presiuni. Pentru PNL umbrelele coruptiei si ale evaziunii fiscale nu au culoare.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md