Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPNL

Abuzuri electorale

|versiune pentru tipar| PNL, 30 mai 2011

Azi, 30.05.2011, în jurul orei 11:00, deputatul PL Valeriu Munteanu, fost primar al s.Floreni, r.Anenii Noi, împreună cu Golban Mihai, candidat din partea PL la funcţia de primar din aceeaşi localitate şi reprezentantul PLDM din Floreni, Veaceslav Tulba, în mod abuziv, au scos banerul PNL, cu imaginea candidatului PNL Alexandru David, candidat la funcţia de primar în acelaşi sat, de pe faţada construcţiei, proprietate privată, pentru a cărui plasare exista acceptul proprietarului Chirilenco Nicolae.

În aceeaşi localitate deputatul PL împreună cu preotul paroh Viorel Rusu, care nu dă ascultare poziţiei bisericii de neimplicare în campania electorală a feţelor bisericeşti, fac presiuni neloiale în raport cu concurenţii electorali.

Presiuni ilegale, se constată şi în cazul altor candidaţi la funcţia de primar din partea PNL în raionul Anenii Noi, cum ar fi şantajarea adepţilor PNL, şantajarea agenţilor economici şi a proprietarilor de imobile pe care este plasată publicitatea PNL, încercarea de a corupere candidaţii PNL cerîndu-le sa-si retragă candidatura acolo unde au şansa sa cîştige.

PNL declară că îi este ruşine de comportamentul PL şi invită acest partid sa dea dovada de un comportament impertinent. Totodată PNL solicită CEC, poliţiei şi procuraturii să asigure respectarea legii în această campanie electorală din partea reprezentanţilor PL, PLDM şi PD.

Serviciul de presă al PNL