Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPNL

Partidele pretins liberale aplică metode electorale comuniste

|versiune pentru tipar| PNL, 2 iunie 2011

Partidul National Liberal este profund indignat de metodele comuniste de cumparare a optiunii electorale a votantilor, practicate de partidele aflate la guvernare, care au promis sa nu procedeze ca si guvernarea retrograda agrariana si voroninista.

Dupa masluirea alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 de catre partidele care au distribuit, in scopul coruperii alegatorului, orez, sapun, votca, bani, patrunjel, si acum, in aceste alegeri, sint mobilizate toate eforturile pentru a cistiga neonest alegerile.

Astfel, se incheie “pacte” electorale de fair-play, corectitudine si neagresivitate, iar in declaratii toti se pronunta contra distribuirii pomenilor electorale, in timp ce, in realitate, PL, PLDM si PD impart pestelci, macaroane, sare, ulei, pampersuri si alte “bunataturi”, menite sa deturneze votul liber al cetatenilor, incalcindu-se, astfel, legislatia electorala. De asemenea, echipe speciale de la PL si PLDM incleie imediat postere peste afisele PNL, recunoscind asta cinic fara jena, fapt care anuleaza orice intentie de a mai sprijini vreodata pe cineva, cindva de la aceste formatiuni cu oameni obraznici.

Partidul Liberal, care se lauda ca nu a plasat bilborduri si postere, a impartit in pietele din Chisinau o gramada de pestelci vinzatorilor, obligindu-i sa le poarte — asa raspund acestia, intrebati de ce o fac.

Filat si Lupu violeaza viata privata a cetateanului, telefonindu-i in mod impertinent acasa si solicitindu-i, prin vocea robotului cinic, rece si enervant, votul pentru candidatii partidului.

In disperare de cauza, dupa retragerea lui Victor Bodiu din cursa pentru Primaria Municipiului Chisinau, premierul Filat, alias presedintele PLDM, in loc sa serveasca drept model de respectare a legii, dupa ce a incaput intr-o inalta functie publica, semneaza scrisori trimise cetatenilor pe adresele de la domiciliu, multumindu-le, in mod abuziv, oamenilor pentru vot, neavind de unde cunoaste optiunea anterioara a votantului, incercind, insa, astfel, sa ii converteasca pe membrii, adeptii si simpatizantii altor partide sa voteze pentru partidul sau, parasit de piesele grele, ce au stat la constituire. Astfel, Filat ofera un exemplu ilegal de folosire a potentialului si resurselor administrative, aparind un mare semn de intrebare “de unde el detine Registrul a 460 mii de adrese ale cetatenilor?”

PNL sesizeaza Autoritatea electorala, Procuratura si Centrul de Combatere a Crimei Economice si a Coruptiei sa cerceteze aceste cazuri de corupere electorala si sa le pedepseasca, pentru ca ele fac tot mai imposibila desfasurarea unui scrutin legal, corect si liber.

Serviciul de presa al PNL