Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPPCD

PPCD respinge categoric intoxicaţiile din presă îndreptate împotriva sa

|versiune pentru tipar| PPCD, 13 mai 2011

În legătură cu investigaţiile privind utilizarea unor tehnologii de denigrare a candidaţilor în perioada campaniei electorale, făcute publice la 16 mai de către reprezentanţii MAI în cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Popular Creştin Democrat face următoarele precizări:

  1. PPCD nu a practicat şi nu intenţionează să folosească procedee de PR negru în raport cu nici un concurent electoral şi îşi axează campania pe promovarea unui mesaj corect şi constructiv;
  2. PPCD nu are nimic în comun cu apariţia unor ziare anonime care au ţintit denigrarea unor concurenţi electorali;
  3. PPCD a plasat câteva panouri stradale în strictă conformitate cu legislaţia electorală în vigoare, achitate din fondul electoral, cu următorul conţinut: “Bine aţi venit la Chişinău, oraşul drumurilor sparte!”. Respectivul text nu poate fi calificat drept denigrare a vreunui concurent electoral, ci reprezintă o simplă constatare a unei stări de fapt pe care o cunosc toţi chişinăuienii, candidatul PPCD Radu Buşilă propunându-şi drept prioritate depăşirea acestei situaţii regretabile.

PPCD face apel către toţi participanţii la alegerile locale să renunţe la utilizarea tehnologiilor murdare şi la atacuri asupra concurenţilor electorali, limitându-se la critici corecte şi la prezentarea propriilor viziuni asupra modului în care administraţia publică locală trebuie să îşi exercite mandatul în beneficiul cetăţenilor.

Biroul de presă al PPCD
Sursa: www.flux.md