Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPRM

Noi membri aderă la Partidul Republican din Moldova

|versiune pentru tipar| PRM, 28 aprilie 2011

Partidul Republican din Moldova se lansează în campania electorală locală. După congresul din 2010, la conducerea partidului a venit o echipă tînără, care şi-a pus scopul să reanimeze activitatea partidului şi să-l transforme într-un partid influent pe eşchierul politic al Republicii Moldova.

Schimbările din cadrul partidului au impulsionat activismul membrilor săi în teritoriu şi la nivel republican. Astăzi partidul dispune de filiale şi organizaţii primare pe un spaţiu extins al RM, inclusiv în UTA Găgăuzia şi Regiunea Transnistreană.

Conştientizînd efectul schimbărilor produse şi perspectivele care se deschid, la noi aderă organizaţii şi persoane care acceptă orientarea de centru a partidului nostru şi opţiunile de bază:

  1. Consolidarea statalităţii RM, care presupune, că fiecare cetăţean, indiferent de etnie, se identifică şi este mîndru de ţara sa.
  2. Autonomie locală reală, cu drepturi de a gestiona finanţele şi avînd atribuţii extinse în luarea deciziilor.
  3. Atragerea investiţiilor pentru educaţie, economie, agricultură şi sectorul social.
  4. Pentru o cultură politică nouă, în care partidele obişnuiesc să conlucreze în numele prosperării statului, în care cei de la guvernare şi cei din opoziţie caută, împreună soluţiile optimale pentru progresul ţării.

Suntem mîndri de faptul că mai multe filiale teritoriale au ales să facă parte din echipa PRM, printre care:

Constatăm că acest proces de aderare este în plină desfăşurare şi că Partidul Republican rămîne deschis pentru toţi acei care împărtăşesc viziunile politice de centru şi doresc cu adevărat prosperarea populaţiei Republicii Moldova, care astăzi o duce tot mai greu din cauza că nici guvernarea, nici opoziţia nu propun soluţii optime şi nu întreprind paşi concreţi pentru a ieşi din criză.

Partidul Republican vine cu Program, cu Echipă şi cu convingerea că “Ţara Mea este Casa Mea”.

Avem candidaţi pentru primării, consilieri locali şi consilieri raionali.

Întrebarea cheie: dacă participăm sau nu la alegerile pentru primăria municipiului Chişinău. Această problemă a fost discutată la consiliul naţional al partidului şi s-a luat decizia: Partidul nu v-a înainta un candidat, fiindcă consideră că toate partidele democratice erau obligate să aibă un candidat unic, aşa cum AIE-2 a propus un singur candidat pentru postul de preşedinte al RM. Guvernarea Moldovei exercită o coaliţie din trei partide şi dacă suntem responsabili de destinul Republicii Moldova, atunci la fel suntem responsabili şi de destinul capitalei acestei republici. Noua cultură politică pe care noi o implementăm presupune toleranţă politică, presupune alianţe politice reale, presupune cedări atunci cînd primează interesul naţional. Dorim ca exemplul nostru să fie înţeles just nu numai de politicieni, ci şi de electorat. Considerăm că membrii partidului vor vota în Chişinău pentru un candidat responsabil, cu opţiuni democratice şi în programul căruia se vor regăsi şi unele momente programatice pentru care optăm.

Noi considerăm că Partidul Republican este Un viitor pentru noi toţi, capabil să realizeze idealul “Tara mea — casa mea!”.