Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPSD

Acţiunea de caritate pentru înmînarea cărucioarelor persoanelor cu dizabilităţi

|versiune pentru tipar| PSD, 24 mai 2011

La întrunirea echipei Partidului Social Democrat cu locuitorii comunei Stăuceni, a fost organizată şi o acţiune socială care a atins cea mai stringentă problemă a societăţii noastre, accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi lipsa infrastructurii în comunităţile municipiului Chişinău.

Alături de candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Stăuceni Ion Boţ, la eveniment a participat şi Sergiu Coropceanu, candidatul social-democrat la funcţia de Primar General de Chişinău, care a accentuat faptul că statul nostru a continuat să se conducă de mentalitatea post-sovietică în atitudinea cu persoanele cu dizabilităţi. “Cu părere de rău, astăzi, persoanele cu dizabilităţi locomotorii nu pot beneficia de un scaun rulant drept ajutor din partea statului, fiind impuşi să se înscrie în lista de aşteptare. La fel nici Sindicatele de stat nu pot trece peste aceste reguli. Astfel ne trezim în situaţia în care suntem. Aceste persoane nu pot ieşi din casă, nu pot să ajungă la un centru medical, sau la alte instituţii de menire socială” a menţionat Coropceanu.

Potrivit lui Coropceanu, în oraşul Chişinău în urma unor iniţiative au mai fost luate careva măsuri, în suburbiile municipiului Chişinău, însă, nu putem spune despre careva acţiuni în beneficiul utilizatorilor de scaun rulant. “Nu mai spun că în comune există străzi neasfaltate, şi aceasta este un impediment nu doar pentru utilizatorii de scaun rulant dar şi pentru mamele care îşi plimbă copii cu căruciorul” a mai adăugat candidatul PSD, Sergiu Coropceanu.

Ion Boţ a declarat că astăzi trebuie să uităm de interesele politice, interese personale şi că este necesar să atragem o atenţie sporită locuitorilor comunei Stăuceni. “Putem face multe lucruri pentru comunitatea noastră, iar asta înseamnă ca facem pentru noi. Suntem o echipă care va sprijini toate persoanele care au nevoie şi desigur că împreună vom reuşi să recăpătăm încrederea oamenilor în instituţiile statului”, a declarat Ion Boţ.

Totodată, reprezentanţii Sindicatului Independent “Protecţia Socială”, la solicitarea Partidului Social Democrat şi a candidatului PSD la funcţia de primar al comunei Stăuceni, Ion Boţ au oferit scaune rulante copiilor care vor putea ieşi la plimbare şi chiar vor putea fi integraţi în instituţii şcolare — un prim pas spre un viitor într-o societate incluzivă.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md