Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPCRM

Comuniştii vin la alegerile pentru Consiliul Municipal Chişinău cu o echipă puternică de profesionişti

|versiune pentru tipar| PCRM, 23 mai 2015

PCRM are poziţii puternice şi crede în victoria poporului!

Edificiul statalităţii noastre se clatină tot mai mult. Pe de o parte, pereţii casei moldoveneşti sînt demolaţi de unionişti, marşurile cărora devin din ce în ce mai agresive. Pe de altă parte, lovesc în statalitate aşa-numiţii “socialişti”: lozincile lor radicale nu conţin nici un cuvînt cu privire la interesele statului moldovenesc, ale poporului nostru.

Nu au loc pentru Moldova…

Unii strigă: “Cine nu este pro Europa, este duşman!”. Alţii strigă: “Cine nu este pro Rusia, este duşman!”. Nimeni dintre ei nu ni se adresează celor care sîntem pro Moldova, pentru dezvoltarea ţării noastre, pentru bunăstarea poporului.

Şi unii, şi alţii rup din carne, divizează societatea, împart poporul nostru prin unghere geopolitice. Certîndu-se şi dînd din mîini, ei se ajută reciproc în instigarea la ură, în amplificarea fricii faţă de “duşmani”. Ei îi împing pe oameni în nişte lagăre politice, înconjurate de sîrma ghimpată a televiziunilor, unde, în loc de pază cu pistoale automate, se regăsesc jurnaliştii.

Ambele tabere au atacat întotdeauna Partidul Comuniştilor, care din toate puterile se opunea regimului de la guvernare. Puterea îi lovea pe comunişti din afară, ameninţîndu-i cu represiuni, încercînd să le interzică ideologia şi simbolurile. Din interior mirosea a trădare: observînd că PCRM, fiind în opoziţie, nu promite bani, funcţii sau carieră, în partid acţionau pe furiş cei care astăzi se autointitulează “duşmanii principali ai guvernării”. Visul lor s-a împlinit, pentru activitatea de “opoziţie” ei sînt răsplătiţi foarte gras.

Şi unii, şi alţii strigau despre “sfîrşitul groaznic al comuniştilor”. Dar evenimentele din acest mai ne demonstrează că ambele tabere nu mai au suflu. Comuniştii stau puternic pe poziţii, fapt confirmat de marşul Victoriei de 9 mai. Cei care credeau că marşul nu va avea loc, au fost dezamăgiţi: cu orchestra militară, comemorînd Marea Victorie, mii de locuitori ai capitalei, în frunte cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, au venit pe străzile chişinăuiene la Memorialul “Eternitate”.

Fără demagogie

În alegerile locale din 2011, PCRM a obţinut majoritatea, fie chiar şi pe muchie de cuţit, în Consiliul Municipal Chişinău. Doar falsificările şi fraudele i-au permis liberalului Dorin Chirtoacă să păstreze fotoliul de primar general. Ne amintim cu toţii cum, în noaptea alegerilor, listele electorale din suburbiile capitalei s-au umplut de votanţii edilului liberal. Atunci nu s-a reuşit realizarea superiorităţii din Consiliul Municipal. “Socialiştii” au cumpărat cîţiva consilieri municipali, au lipsit PCRM de majoritate, iar pe chişinăuieni — de speranţe într-un viitor mai bun.

Cu toate acestea, fracţiunea PCRM în Consiliul Municipal nu a cedat, apărînd cu insistenţă interesele cetăţenilor. Luptînd contra delapidărilor din fondurile publice, comuniştii au reuşit să majoreze veniturile bugetului orăşănesc cu sute de milioane de lei. Aceste finanţe, cu suportul fracţiunii PCRM, au fost direcţionate spre soluţionarea problemelor vitale. Anume datorită PCRM investiţiile în ocrotirea sănătăţii au crescut de 2 ori, iar în învăţămînt — de 4 ori!

Poziţia activă a fracţiunii PCRM a permis satisfacerea cerinţelor a mii de locuitori ai capitalei cu privire la acordarea ajutorului material. Numai de la începutul anului 2015, datorită fracţiunii PCRM, cu 1/3 au fost mărite investiţiile în alimentaţia copiilor din instituţiile de învăţămînt din Chişinău. La iniţiativa comuniştilor, în anul sărbătoririi aniversării a 70-a de la Marea Victorie, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei le-au fost alocate cîte 10 mii de lei.

În alegerile locale din 2015 comuniştii vin convinşi de propriile forţe, în încrederea alegătorilor. Pe fundalul bătăilor politice, a demagogiei şi a escrocheriilor, PCRM este singura forţă capabilă să modernizeze şi să dezvolte Chişinăul, să asigure bunăstarea chişinăuienilor.

Rezultatele bune obţinute de fracţiunea PCRM au apărut datorită politiciii de cadre chibzuite. Actuala componenţă a listei candidaţilor din partea PCRM reprezintă o echipă de profesionişti, specialişti în economie, jurisprudenţă, administrarea municipală.

Reprezentanţii PCRM în Consiliul Municipal nu vor face show-uri politice de prost gust. Echipa de profesionişti va fi în stare să facă faţă oricărei probleme, va putea realiza scopurile propuse.

O sarcină dificilă, dar realizabilă

Chişinăul ocupă un loc aparte în ţara noastră. Este inima Moldovei, intersecţia tuturor arterelor vieţii sociale. Ce aspect are astăzi oraşul nostru? Un megapolis dezordonat, haotic, mizerabil, cu o sumedenie de construcţii neautorizate, cu trotuare distruse chiar şi în centrul oraşului, chiar lîngă Primărie, cu drumuri dezastruoase. Un oraş plin de pietre sălbatice, care ne mint despre “ocupaţia sovietică”. Un oraş prin care defilează nestingherit unioniştii, chemînd la lichidarea statalităţii moldoveneşti. Un oraş în care noţiunea de plan general nici nu există. Un oraş ce se aseamănă cu rîul Bîc, urît mirositor şi plin de gunoaie.

Candidaţii pentru Consiliul Municipal din partea PCRM sînt determinaţi să oprească distrugerea Chişinăului. Să pună capăt catastrofei multianuale din capitală. Viaţa bună din Chişinău poate fi determinată doar prin bunăstarea chişinăuienilor. Orăşenii sînt nemulţumiţi de atmosfera de frică şi neîncredere în ziua de mîine, infiltrată de unii politicieni. Este o sarcină foarte dificilă — de a restabili Oraşul Alb — dar realizabilă.

De partea comuniştilor este încrederea sutelor de mii de alegători. De partea comuniştilor este o echipă de profesionişti, unită în jurul unor scopuri şi sarcini concrete. De partea comuniştilor este încrederea în faptul că problemele Chişinăului şi ale întregii Moldove pot fi rezolvate doar de cetăţenii Republicii Moldova, fără implicarea cuiva din Est sau Vest. Potenţialul capitalei este foarte înalt şi sarcina PCRM constă în valorificarea acestui potenţial în interesul chişinăuienilor, fără a-i împărţi în “drepţi” şi “nedrepţi”.

Comuniştii sînt siguri că vor învinge, fiind încrezuţi în înţelepciunea şi buna înţelegere a alegătorilor. Va veni timpul, spuma murdară se va destrăma, iar apa se va limpezi. Oamenii vor înţelege cine şi ce prezintă. Şi atunci în oraşul nostru va începe o viaţă nouă.

pcrm.md