Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPDM

Partidul Democrat anunţă Luna Familiei în Moldova!

|versiune pentru tipar| PDM, 11 mai 2015 | 

Pe parcursul următoarelor 30 de zile, Partidul Democrat organizează Luna Familiei în Moldova. Prin această iniţiativă, PDM doreşte să promoveze solidaritatea între familii şi membrii comunităţilor locale. “Vrem să transmitem mesajul că Moldova trebuie să fie o mare familie, împreună şi atunci când situaţia nu este tocmai uşoară”, a explicat preşedintele PDM Marian Lupu scopul Lunii Familiei în Moldova.

“Problemele moldovenilor, familiilor din satele şi oraşele ţării — sunt reale, sunt adevărate şi nouă ne pasă! De aceea, PDM va rămâne partidul care, indiferent cât de greu ne-ar fi, va avea grijă de familia moldovenască. PDM ţine cu moldovenii, cu toţi cetăţenii moldoveni, şi crede că familiile unite fac ţara unită şi puternică.Noi credem că, ceea ce poate pune cu adevărat în mişcare dezvoltarea ţării este familia, cu toţi membrii acesteia”, a declarat Marian Lupu, care a precizat că prin această iniţiativă nouă PDM doreşte să aprofundeze dialogul cu familiile din ţară.

În acest sens, democraţii vor organiza adunări specifice în fiecare raion, iar deputaţii şi miniştrii PDM vor promova o serie de măsuri în beneficiul familiilor. În plus, PDM va organiza acţiuni în toate satele şi oraşele, pentru a marca cum se cuvine Ziua Mondială a Familiei, care este pe 15 mai, dar şi Ziua Mondială a Copilului,pe 1 iunie.

Alături de preşedintele democrat Marian Lupu, la evenimentul de astăzi au participat mai multe familii din ţară, care susţin iniţiativele PDM. Participanţii la eveniment au subliniat că, prin astfel de măsuri, se întăreşte respectul pentru familie, care trebuie să rămână un simbol al ţării

Serviciul de presă al PDM
pdm.md

Marian Lupu: Lansarea iniţiativei “Luna Familiei în Republica Moldova”

Dragi prieteni,

Atunci când suntem alături unii de alţii, Moldova este mai puternică. Forţa Moldovei, la fel ca a oricărei ţări, indiferent dacă este mai mare sau mai mică, înseamnă de fapt forţa solidarităţii dintre cetăţenii ei.

De aceea Partidul Democrat din Moldova consideră că întărirea solidarităţii, la nivel naţional, la nivel local sau personal, este un obiectiv foarte important pentru ţara noastră. Această solidaritate stă la baza încrederii în capacitatea noastră de a progresa, de a aduce bunăstarea în Moldova.

PDM ţine cu moldovenii, cu toţi cetăţenii moldoveni, şi crede că familiile unite fac ţara unită şi puternică. Noi credem că, ceea ce poate pune cu adevărat în mişcare dezvoltarea ţării, este familia, cu toţi membrii acesteia.

Iată de ce, PDM a ales să sprijine familiile din ţara noastră! Noi am ales să fim oameni de nădejde pentru fiecare dintre cei care au nevoie de ajutor şi să ne respectăm, astfel, cuvântul dat în faţa lor.

Echipa miniştrilor PDM a venit deja cu o serie de măsuri pentru a creşte calitatea vieţii familiilor din Moldova. Pe această direcţie, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, condus de un ministru PDM, are deja un set de măsuri care vin în sprijinul familiilor din Moldova. Le enunţ pe cele mai importante.

A avut loc indexarea pensiilor începând cu 1 aprilie. Este o măsură aşteptată de pensionari, o măsură necesară; chiar dacă situaţia economică este complicată, am găsit fondurile necesare pentru această măsură justă din punct de vedere social.

Avem în vedere majorarea indemnizaţiei unice la naştere şi raportarea ei la coşul minim de consum. Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a elaborat deja proiectul de lege şi el va ajunge în scurt timp în Parlament.

Susţinem majorarea salariului minim garantat de la 1650, cât este în prezent, la 1900 de lei. Această măsură va genera, la rândul ei, o creştere a salariului mediu pe economie.

Totodată, de la nivelul Parlamentului, fracţiunea noastră promovează o serie de proiecte de lege care vin să susţină familiile şi femeile din ţara noastră. În acest sens, deputaţii PDM au depus deja două proiecte legislative pe care Parlamentul le va discuta în viitorul apropiat şi care au în vedere măsuri de sprijin pentru tinerele familii. De asemenea, deputaţii noştri vor promova în curând în Parlament un proiect care vizează creşterea pedepselor pentru violenţa în familie.

Prin toate aceste măsuri şi iniţiative, PDM arată că este un partid serios şi consecvent. Facem tot posibilul — poate nu mereu la viteza la care ne-am fi dorit, pentru că nu se fac minuni dintr-o dată, mai ales in condiţii dificile — dar facem sigur fapte concrete şi eforturi serioase pentru a ne îndeplini angajamentele pe care le-am anunţat!

În acelaşi timp, avem puterea să recunoaştem — situaţia în ţară nu este tocmai uşoară, iar situaţia din regiune este grea. Trăim vremuri grele, vremuri tulburi, în care solidaritatea în faţa ameninţărilor de orice fel este esenţială.

Problemele moldovenilor, familiilor din satele şi oraşele ţării — sunt reale, sunt adevărate şi nouă ne pasă!

De aceea, PDM va rămâne partidul care, indiferent cât de greu ne-ar fi, va avea grijă de familia moldovenească. Pe noi ne motivează credinţa, că atenţia pe care o acordăm intereselor familiilor din toată ţara va aduce adevărata creştere a Moldovei.

Stimaţi prieteni,

În acelaşi timp, noi credem că legile şi măsurile pe care le luăm de la guvernare trebuie completate şi de măsuri cu valoare de simbol: măsuri care să schimbe mentalităţi, care să ne aducă împreună, care să întărească respectul şi iubirea pentru familie.

De aceea, Partidul Democrat a decis să susţină timp de 30 de zile, Luna Familiei în Republica Moldova.

Prin această iniţiativă vrem să aprofundăm dialogul cu familiile din ţară, să le aflăm şi mai amănunţit aşteptările şi speranţele, dar şi să atragem atenţia asupra problemelor cu care ele se confruntă. Vrem să transmitem mesajul că Moldova trebuie să fie o mare familie, împreună şi atunci, mai ales, când situaţia nu este tocmai uşoară.

În cadrul Lunii Familiei vom avea acţiuni în fiecare raion şi în foarte multe localităţi. Vom marca aşa cum se cuvine Ziua Mondială a Familiei, care e pe 15 mai, dar şi Ziua Mondială a Copilului, care este pe 1 iunie.

Colegii noştri de partid, primarii noştri, miniştrii şi deputaţii PDM, tinerii noştri, vor fi alături de familii prin diverse întâlniri, dar şi prin promovarea unor măsuri specifice pentru familii în această perioadă. Invit pe toţi moldovenii să ni se alăture în Luna Familiei, pentru toate familiile din Republica Moldova.

Închei prin a vă spune că, împreună — părinţi, copii, bunei — putem fi mai puternici. Şi tot împreună, vom putea depăşi orice greutăţi.

Vă mulţumesc!

marianlupu.md