Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPDM

Preşedintele PES felicită PDM pentru succesul obţinut în alegerile locale generale

|versiune pentru tipar| PDM, 20 iunie 2015

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, felicită Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul bun obţinut la alegerile locale generale. În mesajul adresat de Stanişev liderului PDM Marian Lupu se menţionează următoarele:

“Rata de participare la vot de 48,9% demonstrează un interes sporit manifestat de către cetăţenii Republicii Moldova faţă de alegerile locale.

În contextul unor circumstanţe provocatoare, PDM a reuşit să-şi majoreze scorul electoral cu 2% comparativ cu alegerile precedente. În acest moment, voturile indică în mod clar puterea în favoarea partidelor pro-europene şi, prin urmare, o stabilitate politică sporită. Rezultatele consistente obţinute de partidele pro-europene exprimă o cerere clară a alegătorilor care nu mai poate fi ignorată. Moldova are nevoie în acest moment de stabilitate politică pentru implementarea reformelor ce ţin de îmbunătăţirea sistemului judiciar, depăşirea dificultăţilor economice actuale şi bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova prin consolidarea protecţiei sociale a acestora.

Relaţia strînsă dintre PSE şi PDM a fost confirmată prin avansarea statutului PDM în cadrul Congresului PSE: acordarea statutului de membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni reprezintă expresia încrederii faţă de Partidul Democrat din Moldova, partid cu care vom menţine o cooperare extinsă. Totodată, suntem gata să continuăm această colaborare care evoluează într-un ritmconstant, precum şi să oferim asistenţă în procesele politice care vor duce la fortificarea parteneriatului dintre Moldova şi UE.

Suntem convinşi, stimate Marian, că sub conducerea dumneavoastră solidă, PDM va continua cu responsabilitate şi putere parcursul către Uniunea Europeană.

Aştept cu nerăbdare ca această colaborare fructuoasă dintre partidele noastre să se extindă şi sunt convins că Partidul Democrat din Moldova va rămîne un partener puternic pentru PSE”.

pdm.md