Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Organizaţia Teritorială Teleneşti a PL s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale

|versiune pentru tipar| PL, 10 mai 2015 | 

Încă o organizaţie teritorială a Partidului Liberal şi-a anunţat astăzi, 10 mai 2015, lansarea în campania electorală a alegerilor locale generale din data de 14 iunie 2015. Este vorba despre Organizaţia Teritorială a Partidului Liberal Teleneşti. Evenimentul a avut loc în centrul oraşului Teleneşti, unde au fost prezentaţi actualii dar şi viitorii candidaţi la funcţiile de primari şi consilieri în raionul Teleneşti, printre care şi candidatul la funcţia de primar al oraşului Teleneşti, Eduard Roşca.

Anunţul despre lansarea Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Teleneşti dar şi prezentarea echipei PL din Teleneşti, a fost făcut de către preşedintele organizaţiei, Valerian Bejan. Dânsul a ţinut să menţioneze şi despre greutăţile prin care trec reprezentanţii PL din instituţiile administraţiei locale.

“După escluderea Partidului Liberal de la guvernare, de către partidele pseudo pro-europene, primăriile în fruntea cărora se află primari liberali, au fost lipsite de finanţări din bugetul de stat. Efectuându-se în aşa fel presiuni asupra primarilor, pentru ca să părăsească Partidul Liberal. Presiuni au fost făcute şi asupra consilierilor raionali. În aşa condiţii echipa Partidului Liberal de la Teleneşti a supravieţuit. A rămas integră. Niciunul din ei nu a cedat în faţa presiunilor a celor ce doreau destrămarea Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal. Dar dimpotrivă echipa s-a consolidat, mai mult au aderat şi alţi noi membri de valoare”, a mai precizat Valerian Bejan.

La eveniment a participat şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a ţinut să aducă cuvinte de laudă şi mulţumire pentru colegii săi din Teleneşti.

“Mulţumesc echipei din Teleneşti, în frunte cu Valerian Bejan, pentru faptul că a demonstrat că nu fiecare poate fi cumpărat, chiar dacă i se propune, avere, funcţii şi alte lucruri. Mulţumesc doamnelor şi domnilor primari, pentru că în pofida greutăţilor, presiunilor venite din partea foştilor colegi, aţi rămas împreună cu noi. Şi astăzi continuăm să luptăm împreună pentru binele cetăţenilor noştri.

Mulţumesc consilierilor raionali, care au dat dovadă de bună credinţă şi respect faţă de colegii din partid şi au rămas grămăjoară. Nu au mers prin alte partide. Este un exemplu demn de urmat pentru toţi cei care vin în Partidul Liberal şi să conştientizeze că democraţia este: astăzi eşti la putere, mâine poţi să nu fii, azi eşti în opoziţie, mâine eşti la putere. Dar echipa întotdeauna trebuie să fie împreună, indiferent unde se află partidul” a menţionat Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a ţinut să precizeze că: şi acum foştii colegi folosesc pârghiile administrative, pe alocuri încalcă legea, deschid dosare penale, se implică în politică procurorii, poliţiştii. Preşedintele Partidului Liberal, a mai adăugat în cadrul discursului său că: “Furtul miliardului nu este doar o problemă financiară dar mai mult o problemă politică care poate compromite cursul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Pe final liderul PL a mai venit cu un apel către locuitorii raionului Teleneşti dar şi către toţi cetăţenii Republicii Moldova: noi am rămas acei care dorim cu adevărat să construim un viitor european, iar cetăţenii ar trebui să înţeleagă aceasta.

pl.md