Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, în vizită la liceul Alexandru Ioan Cuza din capitală

|versiune pentru tipar| PL, 13 mai 2015

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a purtat o discuţie cu colectivul pedagogic al liceului Alexandru Ioan Cuza din Capitală, astăzi, 13 mai 2015.

Profesorii au fost bucuroşi de vizita liderului liberal şi nu s-au sinchisit să-i acorde întrebări şi să-şi spună greutăţile cu care se confruntă.

Totodată, preşedintele Partidului Liberal a discutat cu profesorii despre problemele politice, sociale şi economice cu care se confruntă majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova.

“Cetăţenii noştri sunt creduli, iar politicienii profită de aceasta. Un politician nu poate fi bun, dacă societatea civilă nu este dură cu el!” — a accentuat Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a subliniat că alegerile generale locale din 14 iunie 2015 nu decid doar viitorul Chişinăului şi al celorlalte localităţi, dar şi al republicii, deoarece este mai mult o luptă geopolitică, spre Est sau spre Vest — “La alegerile locale generale din 14 iunie 2015 trebuie să ne gândim bine înainte de a vota! Votaţi partidele de stânga şi întăriţi, astfel, poziţia Federaţiei Ruse? Îi susţineţi pe cei care au furat miliardul? Sau votăm Partidul Liberal şi alegeţi un viitor în Bunăstare, alegeţi Dreptatea, alegeţi oamenii corecţi care vor munci pentru DVS?”

“Speranţa noastră de azi rămâne aceeaşi care a fost şi în 2007, Dorin Chirtoacă!” — a reiterat Preşedintele PL.

Dânsul a continuat: “Alegerea lui Dorin Chirtoacă în 2007 în funcţia de Primar General al mun. Chişinău a făcut posibilă formarea Alianţei pentru Integrare Europeană. Dacă pierdem acum capitala, speranţa şi şansa noastră de a ne integra în Uniunea Europeană moare. Sunteţi din Chişinău, dar asta nu înseamnă că doar aici trebuie să ne asumăm răspunderea. Avem rude la ţară pe care trebuie să le mobilizăm. Problema esenţială în aceste alegeri este să alegem primarii şi consilierii care vor menţine şi vor dezvolta cursul european!”

Mihai Ghimpu este de părere că în aceste alegeri cetăţenii ar trebui să-i pedepsească pe cei care au furat miliardul, altfel riscăm să pierdem cursul european: “Noi trebuie să oprim trădarea şi hoţia, acestea sunt în detrimentul cursului european!”

Pe lângă toate acestea, profesorii liceului Alexandru Ioan Cuza l-au întrebat pe Preşedintele Partidului Liberal despre problema locuinţelor de la stat pentru profesori, canalizarea unor străzi din sectorul Poşta Veche, dar şi despre asfaltarea unei porţiuni de drum, auxiliar liceului.

Liderul liberalilor a notat toate aceste întrebări şi a dat asigurări că acestea vor fi expediate primăriei capitalei spre examinare.

pl.md