Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

PL sesizează Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală a municipiului Chişinău: PSRM a încălcat prevederile art. 47 din Codul Electoral

|versiune pentru tipar| PL, 14 mai 2015

Partidul Liberal a sesizat Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală a municipiului Chişinău despre faptul că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova ar fi utilizat în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atât din ţară cât şi de peste hotare, fiind înscris în cursa electorală pentru alegerile locale generale în municipiul Chişinău din 14 iunie 2015.

În acest sens, reprezentanţii Partidului Liberal, au depus o sesizare ieri, 13 mai 2015, prin care cer sancţionarea socialiştilor.

Este vorba despre marşul organizat de PSRM la data de 9 mai 2015, unde au fost folosite drapelul Republicii Moldova, panglica sfântului Gheorghe şi drapelul sfântului Gheorghe, dar şi drapelul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Astfel, după părerea liberalilor, au fost încălcate prevederile aliniatului (6) art.47 din Codul Electoral nr. 1381 — XIII din 21.11.1997 care prevede: “Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atât din ţară, cât şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat. Utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau imaginea unor persoane oficiale străine.”

pl.md