Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut întâlniri cu liceenii şi colectivul pedagogic de la mai multe instituţii de învăţământ

|versiune pentru tipar| PL, 14 mai 2015

Elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” şi cei de la Liceul “Iulia Hajdeu” au avut astăzi o întâlnire cu preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Toţi cei adunaţi au vorbit cu mult entuziasm despre valorile naţionale ale neamului românesc, dar şi despre cursul european al Republicii Moldova, cât şi despre alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Mihai Ghimpu a adus mulţumiri liceenilor, dar şi pedagogilor pentru munca pe care o depun. Dânsul a ţinut să precizeze:

“Pedagogii fac un lucru bun, dar, din păcate, au salarii mici, iar cei care fură un miliard au salarii mari!”

În cadrul discursului său, liderul liberalilor a accentuat importanţa alegerilor locale generale din 14 iunie 2015, accentuând că este unica şansă ca Moldova să-şi păstreze cursul european.

“Nu este vorba doar despre alegerea unui primar în Chişinău sau în altă localitate, este vorba despre alegeri geopolitice. Tindem spre Est sau spre Vest? Spre Uniunea Europeană sau spre Uniunea Vamală? Sau îi încurajăm pe cei care au furat miliardul? De 25 de ani ne batem cu cei care vin şi fură, iar pe urmă se spală pe mâini unii pe alţii. Partidul Liberal este cel care va aduce bunăstare! Partidul Liberal este pentru oameni, noi am suntem cei care optăm pentru valorile naţionale ale neamului!” — a accentuat Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul liberalilor a vorbit şi despre limba şi tradiţiile neamului românesc şi şi-a amintit cu drag de anii de şcoală.

La final, directoarea Liceului “Vasile Alecsandri”, Daniela Vacarciuc, a mulţumit liderului Partidului Liberal pentru că a găsit timp, în pofida programului încărcat, şi a trecut şi pe la ei în vizită. Dânsa a ţinut să aprecieze la înalta valoare activitatea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, dar şi lupta lui Mihai Ghimpu pentru cauza naţională.

Tot azi, Preşedintele partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut o întâlnire cu colectivul pedagogic de la mai multe grădiniţe şi instituţii şcolare şi preşcolare din sectorul Buiucani al Capitalei. Întâlnirea a avut loc la Liceul Teoretic “Natalia Dadiani” din sectorul Buiucani.

În cadrul discuţiei, Mihai Ghimpu a vorbit despre cursul european al republicii Moldova şi a accentuat că Republica Moldova nu poate intra în Uniunea Europeană cu o conducere coruptă — “UE nu acceptă corupţia!”

Acesta i-a îndemnat pe cei prezenţi la întâlnire să fie atenţi şi să se gândească pe cine votează la data de 14 iunie 2015 — “Pentru a nu pierde capitala, ceea ce ar însemna pierderea cursului european pentru Moldova, votaţi primarii şi consilierii PL! Trebuie să menţinem calea spre Uniunea Europeană nu spre Uniunea Vamală!” — a mai adăugat liderul liberalilor.

pl.md