Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Partidul Liberal a solicitat Comisiei Electorale Centrale sancţionarea concurenţilor electorali implicaţi în altercaţiile de la primăria Chişinău din 14 mai 2015

|versiune pentru tipar| PL, 18 mai 2015

Partidul Liberal a solicitat Comisiei Electorale sancţionarea concurenţilor electorali la funcţia de consilieri şi primari ai capitalei din partea Partidului Socialiştilor, Partidul Nostru şi Blocului electoral “Lista Poporului”.

Este vorba despre candidatul la funcţia de primar general al Chişinăului, Ilian Caşu, şi candidaţii la funcţia de consilieri municipali ca Ion Ceban şi Vitalii Voznoi, care la data de 14 mai 2015, au intervenit la şedinţa Consiliului Municipal. Aceştia într-un mod huliganic au solicitat anularea ordinei de zi, semnată de primarul în funcţie Dorin Chirtoacă, la fel au provocat altercaţii fizice cu injurii şi calomnii în adresa primarului.

În acest sens, reprezentanţii Partidul Liberal au înregistrat, la data de 16 mai 2015, o contestaţie prin care au solicitat, în conformitate cu art. 26 alin. (1) lit. b), d), art. 47 alin.(1) (2) (5), art. 65 alin. (1), art. 66 alin. (1), art 69 alin. (2) din Codul Electoral, sancţionarea concurenţilor electorali susmenţionaţi, dar şi anularea înregistrării acestora.

pl.md