Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut discuţii cu profesorii şi elevii Liceului “Mihai Eminescu”

|versiune pentru tipar| PL, 19 mai 2015

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a mers astăzi, 19 mai 2015, într-o vizită la Liceul “Mihai Eminescu” din sectorul Botanica al capitalei, unde a avut o întrevedere cu liceenii şi colectivul pedagogic.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin de realizările celor 8 ani de activitate în funcţia de Primar General a lui Dorin Chirtoacă.

Preşedintele Partidului Liberal a îndemnat elevii claselor superioare, cu drept de vot, dar şi profesorii, să conştientizeze unele lucruri atunci când vor pune ştampila pe buletinul de vot, pe data de 14 iunie 2015 — “Alegerile locale generale din 15 iunie vor confirma vectorul european al republicii, avem iarăşi de ales între Vest şi Est! Vă reamintesc, Chişinăul e unica speranţă şi cetate a democraţiei, de aceea noi avem obligaţia să o dezvoltăm şi să nu-i lăsăm pe trădători şi hoţi să pună mâna pe ea! Viitorul nostru poate fi doar în Uniunea Europeană! De aceea vă îndemn să alegeţi echipa care nu v-a trădat, nu a furat, echipa care este preocupată de oameni, de problemele lor, de cauza noastră comună — Partidul Liberal!”

Dânsul a recomandat celor adunaţi: “Am început cu sloganul «Un primar tânăr pentru o capitală europeană» şi în decursul acestor opt ani au fost multe realizări, începând cu staţia de epurare şi terminând cu reparaţia lacului «Valea Morilor». Nu este încă totul la locul lui, mai sunt multe de făcut. De aceea vă chem să votaţi pentru viitorul vostru, cu un primar tânăr, energic, care a dovedit timp de 8 ani că poate face schimbări pentru Chişinău şi împreună cu care putem slava cursul european al Republicii Moldova. Votaţi Dorin Chirtoacă — PRIMARUL FAPTELOR CONCRETE!”

Totodată, liderul liberalilor a ţinut să atenţioneze profesorii despre pericolul în care se află generaţia tânără, care riscă să facă parte dintr-o societate coruptă, iar elevilor le-a zis că numai munca cinstită şi adevărul au mişcat lumea din loc.

La final, directorul instituţiei, Dan Mihai Nuţu, a ţinut să aducă mulţumiri liderului liberal pentru semnarea în 2010 decretului prezidenţial prin care a decorat Liceul “Mihai Eminescu” cu cea mai înaltă distincţie în stat — “Ordinul de Onoare”. Cei prezenţi au menţionat că prin acordarea acestei distincţii de stat, au fost apreciate eforturile cadrelor didactice pe parcursul anilor în promovarea valorilor naţionale, educaţia unei generaţii de tineri patrioţi, care-şi iubesc neamul, limba şi istoria.

pl.md