Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut întâlniri electorale la Liceul cu Profil Real “M. Marinciuc” şi Şcoala Profesională Nr 9 din capitală

|versiune pentru tipar| PL, 25 mai 2015

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit astăzi cu elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic cu Profil Real “Mihai Marinciuc” şi cei de la Şcoala Profesională Nr.9 din capitală.

Corpul didactic din cadrul acestor instituţii de învăţământ au apreciat eforturile Partidului Liberal, în special rezultatele din plan naţional, dar şi activitatea Primarului Dorin Chirtoacă.

Mihai Ghimpu a accentuat că munca depusă de profesori este una nobilă, ea educă şi creşte o generaţie cu aspiraţii europene, fără corupţie. Dânsul a ţinut să mai precizeze pentru cei prezenţi la întrevedere că, în contextul alegerilor locale generale din 14 iunie 2015, acum ca niciodată ar trebui să fie mai uniţi pentru a salva cursul european al Republicii Moldova — “Aceste alegeri din 14 iunie nu sunt simple alegeri locale, ci sunt alegeri geopolitice. Pentru că Primarii şi Consilierii aleşi în fiecare localitate, fiecare sat şi oraş, vor promova politica partidului din care fac parte, iar dacă ei sunt preponderent de stânga, cursul nostru european va fi periclitat. Cei pe care îi alegeţi trebuie să fie oameni oneşti, cinstiţi, oameni care luptă pentru cauza noastră comună, care vă reprezintă interesele, nu care abia aşteaptă să ocupe o funcţie pentru a vă fura şi a vă ţine în sărăcie. Iată de ce vă chem să votaţi Partidul Liberal, noi nu v-am trădat, nu am furat, nu am făcut alianţă cu comuniştii. Dar, cel mai important, noi nu ne-am dezamăgit alegătorii şi ne-am respectat promisiunile, aşa cum a făcut-o şi Dorin Chirtoacă în Chişinău, fiind în funcţia de Primar General. Alegeţi echipa care are realizări concrete şi care nu poate fi cumpărată sau vândută! Votaţi Partidul Liberal şi Dorin Chirtoacă pentru a duce la bun sfârşit ceea ce deja a început în Chişinău — transformarea acestuia într-o capitală europeană.”

Participanţii au adresat întrebări Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, despre situaţia politică, despre miliardul furat şi din ce cauză cei vinovaţi nu sunt traşi la răspundere, despre problemele din sistemul educaţional şi medical, salariile mici etc. În acest sens, Mihai Ghimpu a accentuat: “Dragi cetăţeni, probleme sunt multe, iar ele vor putea fi soluţionate doar de o guvernare cinstită şi pentru oameni. Republica Moldova va avea viitor doar în cadrul Uniunii Europene, acolo unde oamenii sunt prioritatea conducerii, acolo unde guvernarea munceşte pentru cetăţeni, dar nu îi fură. UE ne ajută constant, oferă granturi, credite nerambursabile, finanţează multe proiecte, dar aceşti bani nu ajung la destinaţie din cauza corupţiei. Iată un motiv în plus pentru care trebuie să alegeţi Partidul Liberal şi candidatul nostru la funcţia de Primar General al mun. Chişinău — Dorin Chirtoacă! E timpul să facem dreptate, iar dreptatea o face fiecare din dvs prin VOT!”

pl.md