Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întâlnire electorală cu studenţii şi profesorii Universităţii de Stat din Tiraspol

|versiune pentru tipar| PL, 3 iunie 2015

“Soarta republicii şi cursul ei european este în mâinile voastre, dragi tineri! Acum totul depinde de prezenţa la vot şi de alegerea pe care o veţi face pe data de 14 iunie 2015” — cu aceasta şi-a început discursul Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei întâlniri electorale cu studenţii şi profesorii Universităţii de Stat de la Tiraspol cu sediul la Chişinău, care a avut loc astăzi, 3 iunie 2015.

În cadrul întrevederii, liderul liberalilor le-a zis studenţilor cât de necesară este prezenţa fiecărui cetăţean la urnele de vot în campania electorală pentru alegerile locale generale din 14 iunie 2015, dar şi care este pericolul în care se află cursul european al Republicii Moldova, dacă majoritatea va fi câştigată de partidele de stânga.

“Acum ca niciodată trebuie să înţelegeţi că alegerile locale din această vară sunt alegeri nu doar locale, dar şi geopolitice. Dacă în alegerile locale majoritatea cetăţenilor vor vota pentru partidele de stânga, votează direct pentru Uniunea Vamală, iar la următoarele parlamentare ne întoarcem înapoi de unde am venit. Eu înţeleg că foştii colegi de alianţă au compromis calea europeană, prin jaful BEM, şi au dezamăgit alegătorii. Dar noi oricum trebuie să alegem în care zonă vrem să mergem. Mergem în Uniunea Vamală, acolo unde are prioritate banul şi funcţiile, mai puţin drepturile omului şi grija pentru cetăţean, sau mergem spre Uniunea Europeană, unde corupţia este pedepsită, unde demnitarii de stat lucrează cu suflet pentru cetăţenii care i-au ales? Mergem încolo unde prioritate are dreptul cetăţeanului şi interesele cetăţeanului, nu interesele unora care în faţă vorbesc frumos iar pe la spate fură miliardul!

Votul Dvs va conta extrem de mult şi pentru a păstra ultima redută a eliberării naţionale, aceasta fiind Capitala. Dorin Chirtoacă este rezerva pentru reabilitarea cursului european al R. Moldovei. Dar nu este de ajuns să ai un primar bun, dacă nu ai majoritatea în Consiliu. De aceea eu vă sugerez să votaţi la alegerile locale candidaţii PL la funcţiile de primari şi consilieri. Să votaţi Dorin Chirtoacă, primarul faptelor concrete, omul care timp de 8 ani a ştiut să readucă la viaţă capitala şi să o apropie de nivelul unui oraş european!”, a precizat Mihai Ghimpu.

Cei prezenţi la întrevedere au apreciat la înalta valoare activitatea lui Dorin Chirtoacă, în calitate de primar general al municipiului Chişinău, dar şi activitatea politică a liderului PL, Mihai Ghimpu.

pl.md