Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Reacţie publică a Partidului Liberal cu privire la declaraţiile reprezentanţilor PPEM

|versiune pentru tipar| PL, 3 iunie 2015

Reacţie publică a Partidului Liberal cu privire la declaraţiile reprezentanţilor PPEM şi percheziţiile de la domiciliul şi biroul Primarului degrevat al Băcioiului, Vitalie Şalari, candidat PL la funcţia de Primar al comunei Băcioi

Cu referire la declaraţiile D-lui Oazu Nantoi, candidat PPEM la funcţia de primar general al mun. Chişinău, prin care acuză de ilegalităţi Primarul degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, candidat PL la funcţia de primar al comunei Băcioi, Partidul Liberal vine cu următoarea reacţie publică:

Partidul Liberal cataloghează declaraţiile d-lui Oazu Năntoi ca fiind nefondate şi ele nu corespund realităţii.

Ion Barbulat şi Nicolae Paiu au fost concediaţi în baza cererilor depuse chiar de ei, iar Vasile Toderaşcu a fost concediat de Consiliul Local Băcioi înainte de a deveni candidat PPEM, această acţiune fiind una firească, întrucât funcţia i-a fost oferită de către Partidul Liberal, iar după decizia luată de dânsul de a adera la PPEM şi a pleca din PL, ar fi fost cazul să plece benevol din funcţie.

Adevăratele presiuni se fac, de fapt, asupra candidaţilor Partidului Liberal. Un exemplu îngrijorător şi alarmant fiind percheziţiile efectuate astăzi de CNA în incinta Primăriei Băcioi şi în casa primarului degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, candidat PL la funcţia de primar al Băcioiului. Aceste percheziţii se desfăşoară prin încălcarea gravă a art. 46, alin. (5) din Codul Electoral.

Avem motive să bănuim că această percheziţie este efectuată la comandă, în urma concedierii lui Vasile Toderaşcu din funcţia de viceprimar al comunei Băcioi, şi presupunem implicarea Partidului Democrat din Moldova, care a fost, probabil, solicitat de PPEM, admiţând, astfel, o încălcare foarte gravă cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Nu excludem faptul că nu se vor opri aici şi vor încerca să excludă candidatul PL la funcţia de primar al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, din cursa electorală, aşa cum au mai făcut-o şi în alte cazuri.

Partidul Liberal reiterează că în cazul concedierii acestor 3 persoane au fost respectate toate procedurile de rigoare şi nu a fost încălcată Legea.

pl.md