Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu s-au întâlnit cu profesorii şi studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Tehnice de Stat

|versiune pentru tipar| PL, 5 iunie 2015

“Elementele oraşului vechi şi cu cele moderne trebuie să facă din Chişinău, un oraş orchestră, care să cânte o simfonie curată, unică şi cu stil” — cu acest mesaj şi-a început discursul candidatul Partidului Liberal, la cel de al treilea mandat la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, adresat viitorilor arhitecţi.

Dorin Chirtoacă, însoţit de Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, dar şi de o parte din candidaţii PL la funcţia de consilieri municipali, a avut astăzi, 5 iunie 2015, o întrevedere electorală cu profesorii şi studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Tehnice de Stat.

În contextul alegerilor generale locale din data de 14 iunie, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a ţinut să accentueze pentru cei prezenţi că:

Partidul Liberal, în esenţă, este şi va rămâne partidul care nu urmăreşte funcţii şi nu fură miliarde. Ba din contra, este partidul cu suflet pentru oameni şi mereu alături de nevoile şi problemele lor. Cred că acum, la această etapă, va trebui să promovăm lucrurile bune, iar cele rele să fie lăsate în istorie. Aceste alegeri sunt mai istorice ca niciodată, fiindcă, la fel ca cele parlamentare, sunt alegeri geopolitice. Acum ca niciodată rămâne o povară pe umerii Partidului Liberal să menţinem cursul european pentru republică. Căci fără Uniunea Europeană, noi niciodată nu vom putea să ieşim din mizeria şi corupţia în care ne aflăm de 25 de ani. De aceea vin cu rugămintea la voi să ieşiţi la vot pe data de 14 iunie şi să vă convingeţi rudele şi cunoscuţii, să-i faceţi să înţeleagă că acum trebuie să votăm pentru viitor, NU pentru trecut, pentru Uniunea Europeană, NU pentru Uniunea Vamală, trebuie să votăm candidaţii PL la funcţia de primari şi consilieri, pentru a menţine cursul european al Republicii Moldova.

Noi suntem cei care nu am furat şi nici nu vom fura, nu am trădat, nici nu vom trăda, deci, este timpul să facem dreptate! “

Cu un mesaj în faţa studenţilor şi profesorilor a venit şi candidatul PL la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Pe lângă realizările sale şi a întregii echipe din primărie pe parcursul celor 8 ani la cârma capitalei, Dorin Chirtoacă a prezentat şi care sunt priorităţile de viitor:

”Foarte mulţi din cei care pretind la funcţia de primar al Chişinăului vin cu promisiuni, noi venim cu fapte concrete pe care le avem în spate, dar şi cu multe alte proiecte care, indiferent de cine va fi primar, vor fi implementate. Aceste proiecte la care s-a lucrat din greu şi care sunt aproape gata de a fi implementate nu sunt pentru un mandat, ci pentru 5, 10, 20 de ani înainte. Printre ele se enumeră proiecte care au fost aprobate şi pentru care s-au găsit şi finanţări, este vorba de proiecte pentru îmbunătăţirea sistemului de aprovizionare cu apă şi a sistemului de canalizare, crearea noilor piste pentru biciclişti, parcărilor, reparaţia străzilor, de prelucrare şi reciclare a gunoiului. Cel mai ambiţios proiect fiind cel de izolare şi termoficare a blocurilor locative şi a celorlalte clădiri din capitală cu menire socială, care urmează a fi implementat în decursul următorilor 20 de ani. Avem şansa să reconstruim oraşul, iar acea capitală europeană de care vorbeam în 2007 va deveni reală în următorii ani, schimbările fiind deja vizibile. Ar fi mare păcat ca aceste proiecte să ajungă în mâna cuiva dirijat de Kremlin sau de alte forţe, ele ar putea fi anulate, iar europenii nu vor mai dori să dea bani pentru implementarea lor până la capăt.

Trebuie să conştientizaţi că acum nu avem de ales doar ceea ce ţine de oraş sau de curtea blocului în care locuim, acum este principial ce va fi cu soarta noastră mai departe. Alegem să mergem înainte sau înapoi, în viitor sau în trecut, în Uniunea vamală sau în Uniunea Europeană?

Cei prezenţi, atât profesorii, cât şi studenţii, au accentuat că priorităţile lui Dorin Chirtoacă pentru viitorul mandat în funcţie de primar al Capitalei şi echipei PL sunt necesare locuitorilor Chişinăului şi i-au urat succes acestuia în campania electorală pentru alegerile generale locale din această vară.

pl.md