Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

PL atenţionează: În spatele platformei civice “DA” stau alţi oligarhi care profită de nemulţumirea şi dezamăgirea cetăţenilor!

|versiune pentru tipar| PL, 7 iunie 2015 | 

După mitingul organizat de PL în PMAN cu genericul “PRIN VOT MENŢINEM CURSUL EUROPEAN, ÎNTOARCEM MILIARDUL ŞI FACEM DREPTATE”, având scopul de a mobiliza cetăţenii să iasă la vot, conducerea Partidului Liberal a susţinut o conferinţă de presă, în care a vorbit despre provocările din timpul mitingului.

La conferinţă au participat: Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al PL, candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă PL, şi Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte al PL.

Liderii Partidului Liberal au elucidat situaţiile provocatoare care s-au iscat în PMAN, în timpul desfăşurării mitingului de mobilizare la vot al Partidului Liberal.

Mihai GHIMPU: “Lumea e nemulţumită de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, de promisiunile din 2009 când am dat jos guvernarea comunistă, iar acum cetăţenii s-au ales cu furtul miliardului şi cu sărăcie şi mai mare. Oamenii care au încercat să blocheze mitingul PL au fost oamenii socialiştilor, şi câţiva dintre ei — oameni neinformaţi şi manipulaţi. Eu sunt în lupta politica din 1988, însă, aşa ceva în istoria luptei noastre nu s-a întâmplat, când oameni de dreapta atacă partidul de dreapta care le apără interesele.

Este regretabil faptul că cetăţenii s-au lăsat manipulaţi, fiind săraci şi împotriva furtului miliardului, şi au trecut de partea celor care i-au furat. Asta este de fapt o tragedie!”

Preşedintele PL a subliniat că Partidul Liberal deţine autorizaţia de a face o manifestaţie în PMAN din 2012, iar astăzi liderii şi cei care stau în spatele platformei “DA” şi-au dat arama pe faţă şi au demonstrat că acţiunea lor a fost intenţionat organizată împotriva Partidului Liberal.

“Stimaţi cetăţeni, fiţi foarte atenţi! Să nu fiţi din nou folosiţi!” — a mai atenţionat Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, candidat PL la funcţia de primar general al mun. Chişinău, a subliniat: “Astăzi, în Chişinău, a aut loc un moment al adevărului! Bătaia de o lună în urmă de la Primărie şi-a schimbat locul în PMAN. Noi ştim că suntem corecţi, sinceri, nu avem nimic de ascuns. Din câte vedem, în spatele platformei şi chiar pe scena sunt parteneri de afaceri ai lui Plahotniuc, din cei care l-au ridicat în slăvi pe Filat, din cei care au luat credite de la BEM fără să le întoarcă nici până azi. Era şi de aşteptat că vor încerca să ne atace şi să arunce cu noroi în noi. Pentru noi este important ca adevărul să fie întotdeauna la suprafaţă. Decât să fim făţarnici, mai bine pierdem, dar noi nu vom pierde, vom câştiga. Pentru că noi nu susţinem înlocuirea unui grup de oligarhi cu altul!”

Corina Fusu, Prim-vicepreşedinta PL, a accentuat: “Astăzi a căzut masca de pe faţa spoită a acelor «lideri» care pretind ca lupta pentru Demnitate şi Adevăr. Nu este un scenariu nou, aceste scenarii sumbre se repetă de la independenţă încoace, iar în ele este folosită nemulţumirea oamenilor, revolta lor, în scopuri personale şi meschine ale cuiva.

Lumea este disperată şi este cel puţin cinic să foloseşti durerea omului pentru a-ţi construi o carieră politică în dauna cetăţenilor pe care i-ai furat. Ce s-a întâmplat astăzi a fost un lucru trist, pe de alta parte este bine ca această mască a căzut. PL a reuşit astăzi să deschidă oamenilor ochii şi să-i facă să înţeleagă că nu pot fi amăgiţi la nesfârşit.”

Şi Valeriu Munteanu a subliniat că mitingul Partidului Liberal a fost demult pregătit, iar cererea de desfăşurarea a acestei acţiuni în PMAN a fost depusă încă din 2012.

“Încă în 2012 noi am depus cerere privind desfăşurarea evenimentului de astăzi. Legea cu privire la întruniri prevede ca trebuie sa depui o cerere la Primăria mun. Chişinău, în care să anunţi despre intenţia de a desfăşura evenimentul. În 2014 apăruseră socialiştii şi au făcut acelaşi lucru: au depus o solicitare în acest sens. Abia acum 3 săptămâni, Platforma Civică «DA» a făcut o solicitare de a desfăşura o acţiune de protest tot pe 7 iunie în PMAN. Şi PD-ul a mai avut o solicitare pentru aceeaşi zi şi acelaşi loc. Legea spune că organizează cel care a depus cererea primul. PSRM şi PD au renunţat să organizeze ceva în această dată, fapt pentru care Ţopii i-au lăudat pe un portal de-al lor. Dar, evident, PSRM când au renunţat aveau scopul să alimenteze o provocare împotriva Partidului Liberal. Asta ne duce la gândul că ceea ce s-a întâmplat astăzi a avut alimentare şi din partea socialiştilor, partidul Moscovei.” — a menţionat Valeriu Munteanu.

În cadrul conferinţei de presă, Mihai Ghimpu a lansat un apel către cetăţeni:

“Stimaţi cetăţeni, ştiu că sunteţi dezamăgiţi, că vă doare tot ceea ce se întâmplă, că aveţi probleme, că suntem furaţi. Dar nu schimbaţi haina lor! Păcat este că cetăţenii nu înţeleg că tot aceeaşi actori au înlăturat de pe arena politică Frontul Popular, l-au compromis, l-au infiltrat pe Roşca, şi tot ei sunt şi acum. Sunt aceeaşi actori!

Noi, liberalii, n-am fost şi nu vom fi cu nimeni alţii, decât cu cetăţenii, pentru viaţa lor, pentru binele lor, viitorul nostru european. Menirea noastră este acum să salvăm capitala de Moscova!”

pl.md