Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Conducerea PL despre atacul violent şi acţiunile huliganice asupra candidatului PL la funcţia de primar al comunei Băcioi, Vitalie Şalari

|versiune pentru tipar| PL, 24 iunie 2015 | 

În acest sens, deputaţii fracţiunii liberale, Valeriu Munteanu, vicepreşedinte PL, Ion Apostol, secretar general al PL, Ion Casian, dar şi candidatul PL, la funcţia de primar al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, au ţinut o conferinţă de presă pentru a face lumină în acest caz.

Deputatul Valeriu Munteanu a catalogat acţiunile drept acţiuni josnice şi consideră că toate acestea se întâmplă din cauza inactivităţii organelor de drept din Republica Moldova.

“Spre sfârşitul campaniei electorale temperaturile şi turaţiile cresc în unele zone, încât au ajuns să depăşească nu doar limitele bunului simţ, dar şi limitele codului penal. Din păcate, observăm o inactivitate a organelor de stat care ar trebui să prevină sau să interpună în anumite acţiuni criminale şi dorinţele cetăţenilor.

Ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 22 iunie, dar mai ales în seara de 23 iunie, depăşeşte orice limite ale închipuirii, şi aceste lucruri duc la gândul că totul a fost orchestrat. Aceste acţiuni nu sunt emoţii, sunt acţiuni banditeşti, mie îmi pare rău că unele instituţii mass-media au interpretat cu totul altfel incidentul fără a prezenta careva probe.” — a subliniat Valeriu Munteanu.

La rândul său, deputatul liberal Ion Casian a ţinut să adauge că:

“Ceea ce s-a întâmplat la Băcioi este o acţiune de încălcare gravă a ordinii publice cu aplicarea violenţei. Acest caz este unul ieşit din comun. Trăim într-o ţară democratică şi nimănui nu-i este interzis să-şi spună părerea despre un candidat sau altul, dar să fie exprimată într-un mod democratic şi civilizat”.

La rândul său, Ion Apostol, secretarul general al PL, a ţinut să adauge că astfel de cazuri au avut loc şi în nordul republicii.

“Aceste incidente au demonstrat cu lux de amănunte cine şi ce ordine ar vrea să facă în comuna Băcioi. În acest sens, vreau să adaug că reprezentanţii PD îşi permit în teritoriu un mare derapaj de la lege, unde au fost atacaţi violent mai mulţi candidaţi PL. Vreau să mă refer în special la raionul Edineţ, unde candidaţii electorali din partea PL, în localităţile Rotunda, Hincăuţi şi altele, au fost atacaţi violent, au fost intimidaţi, iar în rezultat s-au retras din cursa electorală.”

Prezent la conferinţă, Vitalie Şalari, candidatul PL la funcţia de primar al comunei Băcioi, a mai adăugat:

“Până a fi începută adunarea electorală, aceste persoane au venit şi au început să ne insulte cu cuvinte vulgare, mai mult, aceştia ne-au luat la pumni şi la picioare şi au aruncat cu pietre. Într-adevăr am folosit acele substanţe lacrimogene, dar a fost pentru autoapărare, m-am asigurat, şi după cum puteţi vedea şi dvs din înregistrările video, că în preajmă nu se aflau copii. Urgenţa a fost chemată peste o oră, iar la spital am sunat şi mi s-a spus că nu sunt afectaţi grav acei copii despre care se vehiculează că ar fi avut de suferit. Bănuiesc că ar fi vorba de o înscenare bine pusă la punct din timp de către deputatul PD, Constantin Ţuţu, şi candidatul din partea PD la funcţia de primar în Băcioi. Acţiuni huliganice de acest gen continuă încă din campania parlamentară din toamna trecută!” a subliniat Şalari.

pl.md