Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Elevii şi studenţii sunt forţaţi să părăsească căminele pentru nu a participa la VOT

|versiune pentru tipar| PL, 25 iunie 2015 | 

Astăzi, 25 iunie 2015, Ion Ciobanu, Preşedintele Tineretului Liberal, Nicolae Balaur, Candidatul PL la funcţia de primar al comunei Stăuceni, Pavel Taran, Preşedintele TL Sectorul Râşcani, şi studenţi de la Colegiul de Vinificaţie au susţinut o conferinţă de presă în care au informat instituţiile mass-media asupra faptului că elevii şi studenţii sunt forţaţi să părăsească căminele pentru nu a participa la VOT pe data de 28 iunie 2015.

În cadrul conferinţei de presă, Ion Ciobanu a menţionat că la Colegiu de Vinificaţie din Stăuceni, intendentul Căminului a obligat studenţii cazaţi să părăsească camerele de locuit până la data de 24 iunie 2015 ora 14:00, chiar dacă elevii/studenţii au bonuri de plată achitate pentru chiria camerelor din cămin până la sfârşitul lunii iunie 2015. Prin aceste tertipuri se încearcă blocarea posibilitatea ca pe data de 28 iunie, studenţii care locuiesc în cămine să participe la alegeri.

“Credem ca lucrurile acestea nu sunt în spiritul democraţiei, nu sunt în spiritul unor alegeri libere şi corecte, care ar trebui să se bazeze pe Constituţie, pe legislaţia electorală, pe competiţie sănătoasă, dar, dimpotrivă, denaturează şi poate duce la modificarea rezultatului alegerilor.” — a accentuat Ion Ciobanu, preşedintele Tineretului Liberal.

Nicolae Balaur, care este şi candidatul PL la funcţia de primar în comuna Stăuceni, a accentuat că actualul Primar degrevat al com. Stăuceni pregăteşte fraudarea alegerilor locale: “În satul Goianul Nou, membrii unei secţii de votare sunt «mama, tata şi trei feciori», la secţia de votare 299 de la şcoala-grădiniţă «Ilie Fulga», în apartamentul nr. 5 de pe strada Unirii 20 s-au depistat 600 de persoane care sunt înscrişi cu viza de reşedinţă. În acest sens, cerem autosesizarea organelor abilitate cum ar fi: Procuratura generală, MAI, CEC şi mass-media pentru a se implica activ în stoparea fraudării masive a alegerilor din comuna Stăuceni.” — a punctat Nicolae Balaur.

La rândul său, Pavel Taran a menţionat că tinerii studenţi care sunt membri ai Tineretului Liberal sunt intimidaţi de către funcţionarii din cadrul Colegiului de Vinificaţie din Stăuceni în mor direct, fiind ameninţaţi că nu vor putea absolvi instituţia, dacă se mai implică în cadrul organizaţiei de tineret a Partidului Liberal. Asemenea situaţii s-au mai depistat şi la alte instituţii superioare de învăţământ din capitală, care la moment sunt în curs de investigare.

Ion Ciobanu a subliniat faptul că indiferent de situaţie şi de presiunea care vine din partea unor instituţii superioare de învăţământ, tinerii sunt viitorul municipiului Chişinău. Iar participarea lor masivă la vot va stopa ajungerea la cârma municipiului Chişinău a marionetelor de la Kremlin.

pl.md