Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Conducerea PL a făcut totalurile campaniei electorale în turul doi al alegerile generale locale

|versiune pentru tipar| PL, 26 iunie 2015 | 

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu au susţinut astăzi, 26 iunie 2015, o conferinţă de presă în cadrul căreia au făcut totalurile turului doi al campaniei pentru alegerile generale locale 2015.

“CU SIGURANŢĂ VOM CÎŞTIGA ACESTE ALEGERI!

Au mai rămas două zile, două zile în care putem face mobilizarea necesară pentru ca pe 28 iunie să ne luam rămas bun de la tot ce înseamnă rămăşiţele trecutului sovietic totalitar.” — a subliniat Dorin Chirtoacă.

Candidatul PL la funcţia de primar general al mun. Chişinău a adus şi un mesaj de mulţumire celor care s-au implicat şi le pasă de viitorul capitalei:

“Vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei din cadrul Partidului Liberal, pentru tot efortul depus, pentru munca din fiecare zi, de dimineaţă până seara, prin cartiere, prin sectoare, pe străzi, prin oraş sau în suburbii.

Vreau să mulţumesc personalităţilor din Chişinău, care au îndemnat locuitorii municipiului să iasă la vot şi, de asemenea, să mă susţină. În primul rând maestrului Gheorghe Urschi, care în situaţia dificilă în care se află, totuşi a găsit cuviinţă într-un mod foarte inspirat să pună punctele pe «i» cu privire la aceste alegeri. De asemenea, maeştrilor Eugen Doga, Vladimir Beşleagă, Nicolae Dabija, Ion Ungureanu, Maria Sarabaş şi tuturor celorlalte personalităţi din Chişinău, cărora nu le este indiferentă soarta noastră, chiar la vârsta înaintată pe care o au.

Vreau de asemenea să mulţumesc presei şi societăţii civile pentru modul în care au reflectat această campanie electorală, de asemenea, şi pentru modul în care s-a desfăşurat procesul de monitorizare a alegerilor.

De data aceasta societatea civilă şi presa s-au situat mult deasupra clasei politice şi chiar mult deasupra candidaţilor, în pofida faptului că unii au găsit de cuviinţă să ignore şi sa sfideze presa, respectiv, să catalogheze munca presei drept «show-uri televizate» (cum a încercat să se exprime ieri doamna contracandidată, bâlbâindu-se).”

Referindu-se la campania electorală, Dorin Chirtoacă a menţionat:

“Aceste alegeri şi această campanie electorală s-au desfăşurat aşa cum mi-am imaginat. Ştiam că vor fi aceste atacuri murdare, ştiam că se va ajunge la o contrapunere între est şi vest, între trecut şi viitor, între dezvoltare şi ruinare.

Acum rămâne să clarificăm, votăm răul mai mic sau votăm dezvoltarea europeană a Chişinăului? NU ACCEPT SĂ FIU «RĂUL MAI MIC», SĂ FIE CLAR PENTRU CEI CARE AU DE GÂND SĂ PROMOVEZE UN ASEMNEA PUNCT DE VEDERE, un asemenea calificativ, nu este pentru mine şi pentru echipa din care fac parte. Noi ne-am implicat pentru a aduce municipiul Chişinău şi Republica Moldova spre acel nivel de viaţă europeană pe care îl aşteptăm cu toţii. Şi indiferent cu urcuşuri sau coborâşuri pe parcursul activităţii, ştim sigur că vom reuşi acest lucru!”

Candidatul PL la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a mai adăugat că “alegerile nu pot fi câştigate făcând spume la gură la dezbateri, umblând cu tribuna în oraş sau opărindu-te în PMAN la 30 de grade C, pretinzând că faci dezbateri.

Trebuie să respecţi regulile democraţiei, trebuie să respecţi cetăţenii, presa, societatea civilă şi oponenţii, doar atunci poţi merge înainte.”

Dorin Chirtoacă a accentuat că are încredere în alegerea locuitorilor mun. Chişinău, care au avut ocazia să vadă diferenţa dintre cei doi candidaţi din turul doi pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău:

“Noi acum, la final de campanie, suntem încrezători că locuitorii municipiului Chişinău vor şti să facă alegerea dreaptă, alegerea care va duce mun. Chişinău ÎNAINTE şi care ne va permite să avem un standard de viaţă european aici, la noi acasă. De aceea chemăm pe toată lumea la vot şi cu încredere vă îndemnăm să ne susţineţi, pentru că suntem reprezentanţii DVS de zece ani, cu parteneriat cinstit şi corect cu DVS, locuitorii mun. Chişinău, şi aşa va fi întotdeauna. Acum, pe 28 iunie, vom confirma încă o dată acest lucru şi vom spulbera toate aberaţiile şi toate lucrurile murdare care au fost spuse despre noi pe nedrept în această campanie electorală.”

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a vorbit despre importanţa zilei de 28 iunie, zi în care va fi ales nu doar Primarul mun. Chişinău, ci şi vectorul capitalei şi, ulterior, al republicii:

“S-ar părea că aceste alegeri locale înseamnă alegerea primarului, dar nu este doar aşa. Direcţia spre care vom merge va depinde de cine este primar, pentru că un primar cu o viziune democratică va explica cetăţenilor şi va ajuta să continuăm cursul european. Cu mare greu l-am mişcat puţin din 2009 şi acum poate fi stopat cu un Primar de stânga, care va începe să buimăcească lumea cu Uniunea Vamală.”

Preşedintele PL a adus şi un mesaj de mulţumire celor care sprijină continuarea dezvoltării europene a Chişinăului, susţinând candidatura lui Dorin Chirtoacă: “Eu vreau să mulţumesc cetăţenilor care sprijină candidatul PL, Dorin Chirtoacă. Am rămas plăcut surprins la toate întâlnirile pe care le-am avut de poziţia cetăţenilor. Am simţit că societatea a început să se reformeze mai repede decât clasa politică. Aveam o mare plăcere să discut cu bătrânii, noi credeam că ei votează comuniştii şi socialiştii, dar nu este aşa.”

Dorin Chirtoacă a adus mulţumiri partidelor şi candidaţilor la funcţia de primar general al mun. Chişinău care nu au trecut în al doilea tur, care au anunţat că vor susţine candidatul PL pentru funţia de primar general al capitalei:

“Vreau să le mulţumesc candidaţilor din primul tur care şi-au anunţat sprijinul pentru subsemnatul: D-lui Oazu Nantoi, D-lui Serafim Urecheanu şi celorlalţi. De asemenea, partidelor care au anunţat sprijinul pentru noi, astfel încât după alegeri să formăm o alianţă democratică în CMC şi să putem duce obiectivele de europenizare a mun. Chişinău pe toate planurile.”

Dorin Chirtoacă a adresat şi o întrebare socialiştilor: “Cu privire la campania electorală, am o întrebare pentru socialişti: De unde au luat aproximativ un milion de euro pentru a finanţa această campanie electorală? Observăm că sunt campioni la acest capitol, ei, care spun că toţi sunt hoţi, doar ei curaţi şi cinstiţi.

Cum explică faptul că sunt persoane pe lista de donatori a fondului electoral PSRM care declară venituri mult mai mici decât ceea ce au donat în campanie?”

În cadrul conferinţei de presă, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a vorbit şi despre sesizarea depusă de către deputaţii PL la Curtea Constituţională privind controlul constituţionalităţii unor prevederi legale ce permit Guvernului concesionarea bunurilor proprietate publică a statului.

pl.md