Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPLDM

Echipa din Bălţi a PLDM s-a lansat în campania electorală

|versiune pentru tipar| PLDM, 19 mai 2015 | 

Candidatul PLDM la funcţia de primar al oraşului Bălţi, Boris Marcoci, împreună cu echipa de consilieri s-a lansat în campania pentru alegerile locale generale. Evenimentul a avut loc pe Aleea Clasicilor, iniţiatorul şi finanţatorul căreia este chiar candidatul la funcţia de primar.

La lansare a fost prezent deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, şi şeful Inspectoratului Fiscal, Ion Prisăcaru.

Boris Marcoci este o persoană cunoscută bălţenilor. Compania de construcţii pe care o conduce este astăzi una dintre cele mai mari din regiune. Omul de afaceri, care este şi consilier în Consiliul municipal Bălţi din partea PLDM, a realizat, pe cont propriu, mai multe proiecte în oraş: a investit sute de mii de lei în dezvoltarea infrastructurii oraşului, a contribuit la construcţia monumentului lui Ştefan cel Mare, a iniţiat crearea cantinelor sociale, a construit drumuri. Iar cea mai mare realizare a fost construcţia mai multor blocuri de locuit. Şi pe viitor Boris Marcoci îşi propune să schimbe faţa arhitecturală a oraşului, dar şi să asigure tarife mai mici la serviciile comunale.

“Am fost provocat de nepăsarea cu care este condus oraşul meu iubit. De ani buni, în Bălţi, nu se face nimic pentru oameni şi pentru bunăstarea oraşului. Fiind de profesie inginer-constructor, eu văd multe proiecte de infrastructură care ar putea fi implementate aici, din granturi europene. Sunt multe posibilităţi, dar nimeni nu le valorifică”, susţine candidatul PLDM la fotoliul de primar al mun. Bălţi

Boris Marcoci îşi doreşte să construiască, în Bălţi, cel puţin două grădiniţe, trei cantine sociale la care să poată lua prânzul, gratuit, persoanele social-vulnerabile şi să reînnoiască 50 km de apeduct.

“În zece ani de zile, Bălţiul poate fi transformat într-un Sibiu. Sloganul nostru în campanie este «omul faptelor concrete». Deci, vom acţiona în corespundere cu acest slogan”, a declarat Marcoci, care mai are un vis — să redea oraşul populaţiei majoritare, or ultima dată Bălţiul a avut în calitate de primar un vorbitor de limbă română în anul 1936.

“Este momentul să spargem gheaţa”, a declarat Marcoci.

Prezent la eveniment, deputatul Chiril Lucinschi a menţionat că un bun primar trebuie să fie mai întâi de toate un bun manager.

“Oraşul Bălţi are multiple probleme. Politica tarifară, schimbarea infrastructurii, atragerea investiţiilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale şi asigurarea unei educaţii de calitate — sunt doar o mică parte a problemelor ce trebuie rezolvate. Aceste lucruri sunt posibile de realizat doar dacă în fruntea oraşului o să avem un bun manager, un luptător fidel pentru interesele locuitorilor din Bălţi”, a punctat Chiril Lucinschi.

Echipa de consilieri pentru primăria Bălţi, propusă de PLDM, este formată din ingineri, arhitecţi, dar şi profesori.

Candidatul PLDM la funcţia de primar de Bălţi, Boris Marcoci, va fi în buletinele de vot cu numărul 4 (patru).

În oraşul Bălţi trăiesc aproape 145 de mii de locuitori.

pldm.md