Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: În fruntea satelor trebuie să avem oameni gospodari

|versiune pentru tipar| PLDM, 1 iunie 2015

Astăzi, 1 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Nisporeni, unde a avut mai multe întâlniri cu cetăţenii.

În satul Selişte, liderul PLDM, a stat de vorbă cu oamenii, a răspuns la numeroasele întrebări privind situaţia social-politică actuală, miza alegerilor locale generale din 14 iunie şi i-a îndemnat să iasă la vot şi să opteze pentru un gospodar, care cunoaşte problemele comunităţii şi, cel mai important, ştie cum să le rezolve.

“Aceste alegeri sunt foarte importante şi vă îndemn să votaţi conştient. În 2011, PLDM şi-a desemnat cei mai buni candidaţi, iar timpul a demonstrat că, acolo unde conduc liberal-democraţii, sunt implementate numeroase proiecte de dezvoltare locală. Împreună am construit drumuri şi apeducte, am reparat şcoli şi grădiniţe. Am demonstrat că avem dorinţă, dar şi capacitatea de a face lucruri bune”, a spus liderul PLDM.

Candidatul la funcţia de primar al satului Selişte, Zinaida Prisecaru, a specificat că, împreună cu echipa de consilieri locali, îşi propune să construiască sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi gaze naturale, să repare Casa de cultură, să amenajeze podurile, fântânile, parcurile de odihnă, terenurile de joacă pentru copii.

Prezentă la întâlnirea cu localnicii, deputatul PLDM, Maria Ciobanu, a menţionat că Zinaida Prisecaru este omul potrivit la locul potrivit.

“Candidatul la funcţia de primar este omul căruia îi pasă de cetăţeni şi munceşte pentru ca să schimbe în bine viaţa oamenilor. Voi sunteţi care decideţi, dacă vă pasă de sat — alegeţi o persoană capabilă să creeze condiţii bune de trai”, a spus Maria Ciobanu.

Ulterior, Vlad Filat a mers în or. Nisporeni, unde l-a prezentat pe candidatul liberal-democrat la funcţia de primar, Iurii Cărbune, caracterizându-l ca pe un bun manager.

“Aici, la Nisporeni, aveţi nevoie de o guvernare locală formată din buni specialişti, iar primarul trebuie să vă cunoască, să vă fie prieten, să ştie ce vă doare şi, împreună cu echipa de consilieri, să întreprindă acţiuni care să conducă la modernizarea oraşului şi la îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Să mergem înainte cu încredere şi să construim o viaţă bună la noi acasă”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, Iurii Cărbune a menţionat că, pe perioada mandatului, îşi propune să construiască sistemul de apeduct şi canalizare, să renoveze străzile principale şi cele din sectoare, să rezolve problema iluminatului stradal şi a parcărilor, să reabiliteze şi termoizoleze blocurile de locuit.

“Împreună vom contribui la modernizarea şi transformarea or. Nisporeni într-un oraş modern, european”, a promis candidatul PLDM la funcţia de primar.

În seara zilei, Vlad Filat, s-a întâlnit cu cetăţenii din satul Vărzăreşti şi cu candidatul PLDM la funcţia de primar, Petru Guţu.

pldm.md